Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Προς:Την εισαγγελία του Ν.Ρεθύμνου

H γενική συνέλευση του συλλόγου ειδικευομένων του Γ.Ν. Ρεθύμνου σας ενημερώνει ότι τα μέλη της καταθέσαν σήμερα ατομικές δηλώσεις επίσχεσης εργασίας για τα οφειλόμενα από τις εφημερίες του Δεκεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009 με έναρξη από δευτέρα 16-2-2009. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Μιχαήλ Μιχαήλ δικηγόρου παρ’ αρείο πάγω, σε αυτή την περίπτωση οι ειδικευόμενοι ως μη μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου και ως συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου, δύνανται να απέχουν και από το πρόγραμμα των εφημεριών.

Σας ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συλλόγου μας, έχοντας υπόψη το άρθρο 22 της Κωδικοποιητικής Οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003, σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, του Π.Δ.88/1999 "Ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με τη Οδηγία 93/104/ΕΚ" (ΦΕΚ Α' 94), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ.76/2005, σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2000/34/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και τις υπ'αριθ.67, 106 και 107 Πράξεις του Ι' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατέθεσε ήδη με χθεσινή της απόφαση σήμερα στη διοίκηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου, πρωτοκολλημένες ατομικές δηλώσεις με τις οποίες δηλώνουν ρητά και ανεπιφύλακτα ότι δεν συναινούν να εργάζονται εφεξής πέραν του προβλεπόμενου ανώτατου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των 56 ωρών συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών.

Δηλώσαν επίσης ότι από 1/1/2009 έχουν υπερβεί κατά πολύ το μέσο όρο των ωρών εργασίας που προβλέπεται από την προαναφερθείσα διάταξη και ως εκ τούτου αρνούνται ρητά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των εφημεριών για το υπόλοιπο του μήνα Φεβρουαρίου και θα ασκήσουν κάθε νόμιμο μέσο σε περίπτωση που παρά τη θέληση τους αναρτηθούν τα ονόματα τους στον κατάλογο των εφημερευόντων. Υπενθυμίζουν τέλος ότι σε περίπτωση ανωτέρων αναγκών, δεν ανήκουν στο προσωπικό ασφαλείας, λόγω της θέσης τους και της φύσεως της σύμβασης εργασίας που έχουν υπογράψει με το νοσοκομείο.

Μετά την εγγραφή απόφαση του διοικητή του Γ. Ν. Ρεθύμνου με αριθμό πρωτοκόλλου 23 και ημερομηνία 10-2-2009 με την οποία κατάρτισε πρόγραμμα εφημέριων για το μήνα Φεβρουάριο, η γενική συνέλευση ειδικευομένων καταγγέλλει το γεγονός ως παράνομο στην εισαγγελία, δεδομένου ότι οι ειδικευόμενοι δεν αποτελούν προσωπικό ασφαλείας όπως προαναφέρεται και θα ασκήσει εναντίων της διοίκησης όλα τα ένδικα μέσα.

Σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα (διοικητικά και ποινικά) εναντίων της διοίκησης του νοσοκομείου καθώς εν γνώση της καταπατεί τα ανώτατα ωράρια εργασίας που προβλέπει ο νόμος καθώς και αδιαφορεί για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ειδικευόμενων ιατρών, θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την υγεία του ρεθυμνιώτικου λαού.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων του Γ.Ν. Ρεθύμνου
Ρέθυμνο 11/02/ 2009