Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 11ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Η σημερινή γενική συνέλευση (11/2/2009) έγινε όπως είχε αποφασιστεί χτες παρουσία δικηγόρων.

Μετά την σημερινή εντολή από πλευράς της διοίκησης για εφημερεύση όλων των γιατρών του νοσοκομείου, ακόμα και των ειδικευόμενων, παρότι δεν αποτελούν προσωπικό ασφαλείας συζητήθηκε ο τρόπος δράσης που πρέπει να έχουν οι ειδικευόμενοι στο Γ. Ν Ρεθύμνου μετά την στάση αυτή της διοίκησης.

Μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τον δικηγόρο κ. Μιχαηλ Μιχαηλ, εργατολόγο, αποφασίστηκε όπως τα μέλη του συλλόγου μας ακολουθήσουν την εντολή της διοίκησης και επανέρθουν στο πρόγραμμα εφημεριών, παρότι αυτό καθορίστηκε κατά παράνομο τρόπο και κάθ’ υπέρβαση των νόμιμων ανωτάτων ωραρίων εργασίας.

Για μια ακόμα φορά υπήρξε ομόφωνα συμφωνία στην άποψη ότι πρέπει να καταδικαστεί η στάση του υπουργείου ως προς την υπαναχώρηση από την κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο.

Η άποψη της συνέλευσης είναι ότι είναι πολύ σημαντική η υπαναχώρηση που έγινε από πλευράς υπουργείου όχι τόσο ως προς το οικονομικό μέρος της συμφωνίας πράγμα που φυσικά πρέπει να καταδικαστεί αλλά ακόμα περισσότερο όσο ως προς την ετήσια διάρκεια που δεν έχει το νομοσχέδιο και ως προς τις προσλήψεις που προβλεπόταν από την κλαδική σύμβαση και δεν προβλέπονται πλέον στο σχέδιο νόμου.

Μετά τη εντολή της διοίκησης για εφημερεύσει λόγω οριακής στελέχωσης του νοσοκομείου, ακόμα και από ειδικευόμενους, αποφασίστηκαν ομόφωνα η προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας και στην εισαγγελία του νομού και η αίτηση για ποινική και διοικητική δίωξη ενάντια στη διοίκηση με αφορμή την καταπάτηση των ανωτάτων ωραρίων εργασίας που θέτει ο νόμος για τους εργαζομένους με τη σημερινή της απόφαση.
Αποφασίστηκε ομόφωνα επίσης η άσκηση μήνυσης ενάντια στη διοίκηση για τον ίδιο λόγο.

Έπειτα υπήρξαν προτάσεις για τον τρόπο δράσης στη συνέχεια. Η πλειοψηφία των μελών του συλλόγου μετά από ψηφοφορία συμφώνησε στην άποψη για την έναρξη επίσχεσης εργασίας για τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου 2009 ως απάντηση στις παράνομες αποφάσεις της διοίκησης που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου διατάσσοντας τους ειδικευόμενους του νοσοκομείου να εφημερεύουν πέραν κάθε νόμιμου ορίου χωρίς να τους πληρώνει καν τις δεδουλευμένες εφημερίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο μας με αυτή την απόφαση η διοίκηση δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα να μας εμποδίσει στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Αποφασίστηκε πάντα μέσω ψηφοφορίας όπως η επίσχεση εργασίας, να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 16/2/2009 δίνοντας, καλή την πίστη, το περιθώριο στη διοίκηση να μας εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, αλλά και για να υπάρξει ο συντονισμός δράσεων με τις υπολοίπους συλλόγους ειδικευομένων στην Κρήτη.

Στο μεσοδιάστημα αποφασίστηκε όπως δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη το γεγονός, ενημερωθούν η επιθεώρηση εργασίας και η εισαγγελία του νομού για τις παράνομες πράξεις της διοίκησης και ζητηθεί η λήψη των αντίστοιχων κυρώσεων ενάντια της.

Συμπληρώθηκαν ατομικές αιτήσεις επίσχεσης εργασίας από τα μέλη του συλλόγου μας και θα κατατεθούν αύριο Πέμπτη για πρωτοκόλληση στη διοίκηση. Αντίγραφα τους μαζί με αντίγραφα των δηλώσεων άρνησης υπέρβασης του 56ωρου θα κατατεθούν και στην εισαγγελία και την επιθεώρηση εργασίας.

Επόμενη γενική συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει τη Δευτέρα 16/2/2009 στις 09.00 το πρωί ταυτόχρονα με την έναρξη της επίσχεσης εργασίας.

Το Δ.Σ του συλλόγου