Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. : η απεργία ειναι Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19

Μετά την ανακοίνωση από τη βουλή ότι νομοσχέδιο για την υγεία θα ξεκινήσει να συζητιέται, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, η ομοσπονδία ανακοίνωσε την αλλαγή της 48ωρης απεργίας κατά μια ημέρα. Με επείγον διορθωτικό της σημείωμα, ανακοινώνει ότι η 48ωρη απεργία είναι για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου...

Φαίνεται ότι το υπουργείο βιάζεται να προλάβει τη διόγκωση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών.. Μέχρι τωρα δεν εμφάνιζε το σχέδιο νόμου και τωρα με τις αντιδράσεις βιάζεται να το ψηφίσει.

Όμως μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι αν δεν υπάρξει κλαδική σύμβαση επικυρωμένη από τη βουλή κάνεις δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα ειδικευόμενο γιατρό να αρνηθεί να εργάζεται πέραν του 56ωρου.

Αναρωτιέμαι επίσης αν θα υπάρξουν επίτροποι να υπογράψουν πληρωμές εφημεριών που έγιναν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής οδηγίας

Όσα εντέλλεσθε και αν βγάλουν οι διοικητές των νοσοκομείων, όταν δεν θα γινονται πληρωμές για τις παράνομες εφημερίες θα δούμε ποιός θα τα ακολουθεί. Πόσο μάλλον που δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι πρώτες καταδίκες των διοικητών από τη δικαιοσύνη για αυτές τις αποφάσεις.


Αν ως την Πέμπτη δεν αλλάξει κάτι και το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τις τελευταίες αλλαγές και όχι ως κλαδική σύμβαση, θα έχουμε πάλι τα περσινά προβλήματα..

Η ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης της ομοσπονδίας βρίσκετε εδώ.

Φοίβος Κακαβίτσας
Γραμματέας του συλλόγου ειδικευομένων του Γ. Ν. Ρεθύμνου