Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΟΕΝΓΕ Συνέχιση των κινητοποιήσεων. Νέα 48ωρη απεργία και νοσοκομεία εκτός συστήματος εφημεριών

Η ΟΕΝΓΕ και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Χώρας δεσμεύονται από το κείμενο που έχουμε οπογράψει ως Κλαδική Σύμβαση και δεν αναγνωρίζουμε ως τέτοια το νομοθέτημα που εισήγαγε ο Υπουργός Υγείας στη Βουλή.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να τιμήσει τη συμφωνία που υπογράψαμε και δεν μπαίνουμε στο παζάρι προσθαφαιρέσεων γιατί δεν θα τιμούσε εμάς, όπως δεν τιμά τους αντισυμβαλλόμενους.


Σχετικά με τις εφημερίες από τούδε και στο εξής εμμένουμε στην τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για εφαρμογή του Εθνικού Δικαίου και καταγγέλλουμε τον εξαναγκασμό που επιχειρεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στους Διοικητές των Νοσοκομείων (μέσω Διοικητού ΕΚΕΠΥ) να παρανομήσουν και να επιστρατεύσουν τους γιατρούς. Ας μας απαντήσει ευθέως η Κυβέρνηση εάν έχει «επιστρατεύσει» τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Χώρας.


Και αποφασίσαμε:


1. Την υπεράσπιση του νόμιμου χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και ως εκ τούτου την απόσυρση την Τετάρτη 18/2/09 από το σύστημα εφημερίας για τα Νοσοκομεία τοο Λεκανοπεδίου το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και τα αντίστοιχα εφημερεύοντα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου Κρήτης και Ιωαννίνων.


2.Προκηρύσσουμε νέα 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Φεβρουαρίου 2009.


3. Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 18/2/ 09 ώρα 18.00.