Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Απόφαση Γ.Σ. γιατρών ΕΣΥ Ν.Ρεθύμνου

Αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι τη νίκη

Νέα 48ωρη απεργία – συμβολικός αποκλεισμός της εφημερίας σε νοσοκομεία 5 πόλεων ( και στο Ηράκλειο)

Η αναμέτρηση των νοσοκομειακών γιατρών με τον Υπουργό Υγείας και συνολικά την κυβέρνηση , μπαίνει στην τελική ευθεία. Την Τετάρτη εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο που αποτελεί «μετάλλαξη» της κλαδικής συμφωνίας που είχε προσυπογράψει πριν 2 μήνες ο κ. Αβραμόπουλος και η ΟΕΝΓΕ . Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση υπαναχωρεί , με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, στην , αναγνωρισμένη και από τη ίδια , ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με γιατρούς που θα εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και θα αμείβονται αξιοπρεπώς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν κάνουν «παζάρια» της τελευταίας στιγμής. Απαιτούν την άμεση , και χωρίς «εκπτώσεις» , κύρωση της κλαδικής συμφωνίας από τη Βουλή. Γι’ αυτό συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας τις επόμενες μέρες.

- Καταγγέλλουμε το καθεστώς της αυθαίρετης και παράνομης «διοικητικής επιστράτευσης» που επέβαλλε το Υπουργείο Υγείας και με το οποίο εφημερεύουν εδώ και μέρες τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

- Συμμετέχουμε στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου , ημέρες που θα συζητείται και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή.

- Στηρίζουμε το συμβολικό αποκλεισμό της εφημερίας 5 μεγάλων Νοσοκομείων και συμμετέχουμε στην παγκρήτια κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου την Τετάρτη το πρωί.

- Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη του Ρεθύμνου ότι , μετά την απόφαση του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών να απέχουν από τις εφημερίες , το Νοσοκομείο περνά πλέον σε κατάσταση εντελώς οριακής λειτουργίας αφού το διαθέσιμο ιατρικό δυναμικό μειώνεται δραματικά.

Πρέπει να καταλάβει το Υπουργείο Υγείας , η ΔΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου , ότι η λύση στο σημερινό αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί λόγω της κυβερνητικής ανευθυνότητας και αναξιοπιστίας , δεν μπορεί να είναι οι «νομικοί εκβιασμοί» , τα εξώδικα και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις , αλλά η πολιτική βούληση να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εκτονώσει το κλίμα σύγκρουσης στο χώρο της Υγείας , φέρνοντας την ύστατη ώρα στη Βουλή το αρχικό σχέδιο κλαδικής συμφωνίας που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης.
Οι γιατροί πάντως δηλώνουν ότι για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού αλλά και για λόγους ευθύνης απέναντι στους αρρώστους και στην προοπτική του δημόσιου Συστήματος Υγείας , θα αγωνιστούν μέχρι την τελική νίκη.

Ρέθυμνο 16/2/2009
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ