Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Απόφαση συνάντησης Δ.Σ. των συλλόγων Ειδικευομένων Κρήτης

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 συναντήθηκαν στο Ηράκλειο τα Δ.Σ. των Συλλόγων Ειδικευομένων Ιατρών Βενιζελείου, ΠΑΓΝΗ, Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όλους τους ειδικευόμενους της Κρήτης, όπως η συλλογική σύμβαση εργασίας, η εκπαίδευση των ειδικευομένων και τα γενικότερα τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

- Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υγειάς για πλήρη αναξιοπιστία, αφού η συλλογική σύμβαση που κατατέθηκε στη βουλή στις 5/2/09 έχει σημαντικές διαφορές από αυτή που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΟΕΝΓΕ και του Υπ. Υγείας στις 1/12/08

- Επιμένουμε στη ψήφιση της Συλλογικής Σύμβασης ακριβώς όπως αυτή έχει υπογραφτεί από την ΟΕΝΓΕ και τον Υπουργό Υγείας στις 1 Δεκεμβρίου 2008.

- Έως τότε επιμένουμε στην εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας, όπως αυτή αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους με τα Προεδρικά Διατάγματα, και σημαίνει μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας 56 ώρες μέσο όρο. Αυτό μεταφράζεται σε 4 εφημερίες το μήνα, και 24ωρη ανάπαυση μετά από νυχτερινή εργασία.

- Συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για 12 & 13 Φεβρουαρίου.

- Συμμετοχή στην στάση εργασίας που προκήρυξε η γενική συνέλευση του Βενιζελείου στις 11/2/09 μεταξύ 10πμ και 1μμ, και προκήρυξη νέων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από 16/2/ 09 έως ότου ψηφισθεί η συλλογική σύμβαση ακριβώς ως έχει υπογραφτεί.

- Επίσχεση εργασίας από 3/3/09 λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

- Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου του Αγ. Νικολάου Κο Τσουκάκη Κων/νο για παράνομη και καταχρηστική άσκηση εξουσίας, καθώς αυθαίρετα συμπλήρωσε και υπέγραψε ο ίδιος το πρόγραμμα εφημέρευσης των ιατρών του νοσοκομείου για το μήνα Φεβρουάριο, χωρίς την συγκατάθεση τους και εναντία στα προεδρικά διατάγματα που αφορούν το χρόνο εργασίας.

- Τη συνεργασία και τη στήριξη σε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τους ειδικευόμενους ιατρούς , καθώς και τη δημιουργία Παγκρήτιας Ένωσης Συλλόγων Ειδικευομένων, με σκοπό την συνεργασία στη επίλυση των προβλημάτων των ειδικευομένων και τον συντονισμό στις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις αυτών για τα δίκαια αιτήματα τους.

Τα παραπάνω θα τεθούν προς ψήφιση στις γενικές συνελεύσεις των ειδικευομένων των νοσοκομείων της Κρήτη στις επόμενες ημέρες.