Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης της 10ης Φεβρουαρίου 10/2/2009

Η γενική συνέλευση κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (που έγινε στις 12.00 στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου) αποφάσισε ως εξής :

1ον. Όπως συμπληρωθούν και κατατεθούν παρουσία δικηγόρου στην διοίκηση και γνωστοποιηθούν στην εισαγγελία Ρεθύμνου οι δηλώσεις άρνησης υπέρβασης του 56ωρου τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συλλόγου κατέθεσε στο σύλλογο. Με βάση αυτές δηλώνουμε ότι αρνούμαστε από 10 Φεβρουαρίου και για τον υπόλοιπο μήνα να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα εφημερευόντων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Δεν έχει κατατεθεί από πλευράς μας κανένα πρόγραμμα και ως εκ τούτου κάθε παράνομη απόπειρα της διοίκησης να συμπληρώσει από μόνη της πρόγραμμα για τους εφημερεύοντες θα αντιμετωπισθεί με κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος.

Να γίνει επίσης σαφές στην διοίκηση και την εισαγγελία ότι οι ειδικευόμενοι λόγω της θέσης τους και της σύμβασης εργασίας τους δεν είναι μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου και άρα δεν μπορούν να νοηθούν ως προσωπικό ασφαλείας.

2ον. Η καταγγελία οποιασδήποτε τέτοιας προσπάθειας πέραν της δικαστικής οδού, στην επιθεώρηση εργασίας του νομού.

3ον. Η συμμετοχή αύριο στην παγκρήτια στάση εργασίας 10 το πρωί με 13.00 το μεσημέρι και η διοργάνωση γενικής συνέλευσης ειδικευομένων στις 11.00 το πρωί για να συζητηθούν οι εξελίξεις.

4ον. Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 14.00 στην είσοδο του νοσοκομείου, ώρα έναρξης της εφημερίας.

5ον. Η δημοσιοποίηση της κινητοποίησης και των προβλημάτων μέσω ανοιχτής επιστολής στους πολίτες, τους φορείς και τα ΜΜΕ του νομού.

6ον. Η συμμετοχή την πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στην συγκέντρωση της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου και η συμμετοχή αντιπροσωπείας στην παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο.