Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ (Ε.Σ.Υ. και συλλόγου ειδικευομένων)

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας , καθώς και των ειδικευόμενων γιατρών , αποφάσισε την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας από την Πέμπτη 3/12 και μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών . Σε μια δύσκολη περίοδο για τη δημόσια περίθαλψη λόγω της έξαρσης της πανδημίας της γρίπης , βλέπουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εστιάζει όλο της το ενδιαφέρον στο εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 και να υποβαθμίζει τη σημασία πολύ πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων στο ΕΣΥ , όπως η γενναία χρηματοδότηση του από τον προϋπολογισμό του 2010 και η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων-ΚΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η πλήρης στελέχωση όλων των ΤΕΠ , των ΜΕΘ, των Παιδιατρικών και Παθολογικών Κλινικών που σήμερα δέχονται όλο το βάρος της αυξημένης προσέλευσης και νοσηλείας ασθενών με συμπτώματα γρίπης.

Επείγει επίσης η ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις πόλεις , με οικογενειακούς γιατρούς , με υπηρεσίες πρόληψης , ενημέρωσης και αγωγής υγείας για όλο τον πληθυσμό . Αντί γι’αυτά , παρατηρούμε με απογοήτευση τη γνωστή γραφειοκρατική δυσκαμψία των Υπουργείων , «εισπράττουμε» ως συνήθως καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις και αισθανόμαστε για άλλη μια φορά προσβεβλημένοι από την αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία. Νοιώθουμε ότι απαξιώνεται ο ρόλος και η προσφορά των νοσοκομειακών γιατρών , ειδικά σε ένα Νοσοκομείο με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα , όταν το Κράτος δεν εκπληρώνει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι μας .

Όταν λοιπόν είμαστε ακόμα απλήρωτοι από τον Αύγουστο και μετά για την υπερωριακή εργασία που έχουμε προσφέρει , όταν δεν μας έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά των εφημεριών από 1/1/2009 και όταν δεν έχει διασφαλιστεί , ούτε καν σε επίπεδο έγκρισης πιστώσεων , η πληρωμή των εφημεριών που ήδη πραγματοποιήσαμε τον Νοέμβριο , τότε η μόνη αξιοπρεπής επιλογή είναι ο αγώνας. Είμαστε αναγκασμένοι , εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και καλής θέλησης , να προχωρήσουμε σε επ’αόριστον επίσχεση εργασίας , αρχής γενομένης από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Στα πλαίσια της επίσχεσης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, θα απέχουμε από όλες τις τακτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου (τακτικά εξωτερικά ιατρεία, προγραμματισμένα χειρουργεία και εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας ) και θα καλύψουμε όλα τα έκτακτα περιστατικά , τη νοσηλεία των ασθενών και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης ( κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων κλπ).

Διεκδικούμε :
-Άμεση καταβολή των εφημεριών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου και των αναδρομικών για τις εφημερίες από 1/1/2009
-Άμεση προκήρυξη των 11 θέσεων ειδικευμένων + 5 ειδικευόμενων γιατρών για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας , που είχαν συμφωνηθεί ως επείγουσες στην κοινή Επιτροπή Προσλήψεων Υπουργείου-ΟΕΝΓΕ.
-Ολοκλήρωση των κρίσεων για τις ιατρικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί τα τελευταία χρόνια
-Αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη δημόσιας περίθαλψης στο Νομό.


Ρέθυμνο 01/12/2009

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ