Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αποφάσεις Γ.Σ. συλλόγου ειδικευομένων 01/12/2009 - Επίσχεση εργασίας από Πέμπτη 03/12

Η σημερινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου μας στην επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν τα μέλη του από κοινού με τον σύλλογο της ένωσης των γιατρών ΕΣΥ, στην συνέλευση που είχε μόλις προηγηθεί και που θα αρχίσει την Πέμπτη 03/12/2009.

Σκοπός και αιτία της επίσχεσης είναι η άμεση αποπληρωμή των εφημεριών του τελευταίου τριμήνου πριν το τέλος του οικονομικού έτους, καθώς για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μη έγκαιρης αποπληρωμής του κονδυλίου έως το τέλος Δεκεμβρίου (τέλος δυνατότητας πληρωμών του οικονομικού έτους 2009). Το ίδιο ισχύει και για τα αναδρομικά που μας οφείλονται από 1/1/2009. Ειδικότερα για τον Νοέμβριο δεν έχει καν αποδοθεί κονδύλι από το υπουργείο Υγείας και είναι ορατή η πιθανότητα απώλειας των δεδουλευμένων εφημεριών και δικαστικής πλέον διεκδίκησης τους κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο..

Αποφασίστηκε η μορφή της κινητοποίησης ως εξής : Τα μέλη του συλλόγου που θα συμμετέχουν στην επίσχεση θα συγκεντρώνονται κάθε πρωί στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου. Οι εφημερεύοντες και εφόσον υπάρχουν σε κάθε κλινική γιατροί ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι που δεν συμμετέχουν (προσωπικό ασφαλείας) μέχρι την έναρξη της εφημερίας θα παραμένουν στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου. Εάν δεν υπάρχει κανένας άλλος γιατρός στην κλινική, οι εφημερεύοντες θεωρούνται προσωπικό ασφαλείας και κατά τις ώρες τις πρωινής επίσχεσης και αναλαμβάνουν κατά την αλλαγή της εφημερίας στις 09.00 το πρωί (όπως τις αργίες). Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης δεν πραγματοποιούνται τακτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ακόμα και από εφημερεύοντες (όπως εισιτήρια και εξιτήρια). Επίσης φυσικά δεν πραγματοποιούνται τακτικά ιατρεία, επισκέψεις στις κλινικές κ.ο.κ. παρά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό όπως προαναφέρθηκε εάν η συμμετοχή είναι καθολική αποτελούν οι εφημερεύοντες της ημέρας και κατά το πρωινό ωράριο εργασίας.

Αποφασίστηκε κατά την πρώτη μέρα της επίσχεσης η συγκέντρωση στις 09.00 το πρωί στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου και από όλους τους παρόντες, η ενημέρωση σε κάθε κλινική για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Στη συνέχεια τα άτομα που θα συμμετέχουν να πραγματοποιήσουν την προκαθορισμένη από την προηγούμενη Γ.Σ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης για την έλλειψη εφημερίων και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αιμοληψίες στις κλινικές. Για την κίνηση αυτή αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή και των γιατρών του συλλόγου της ένωσης ΕΣΥ.

Τέλος ζητήθηκε από τα μέλη τα οποία δεν λαμβάνουν τα ρεπό που δικαιούνται μετά από κάθε εφημερία, να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις ώστε να διαπιστωθεί το πρόβλημα και με βάση αυτές να κινηθεί εκ νέου ο σύλλογος σε επιθεώρηση εργασίας και εισαγγελέα για κυρώσεις στους υπεύθυνους.


Για την ακρίβεια
Ο γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας