Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ο σύλλογος ειδικευομένων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια την αχαρακτήριστη στάση του διοικητή κ.Ξεξάκη αναφορικά με τη στάση του τελευταίου στα χρονίζοντα και ολοένα αυξανόμενα προβλήματα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, γνωστοποιήθηκαν σε αυτόν εγγράφως και προφορικώς από το σύλλογο μας και το επιστημονικό συμβούλιο οι απαράδεκτες συνθήκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όσον αφορά το χώρο στον οποίο λειτουργεί και τη στελέχωσή του. Του γνωστοποιήθηκε επίσης η γενικότερη κατάσταση του νοσοκομείου με την έλλειψη κοιτώνων και τις απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες για τους εφημερεύοντες ιατρούς, την έλλειψη τραυματιοφορέων και νοσηλευτών με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γιατροί να εκτελούν και χρέη νοσηλευτή-τραυματιοφορέα καθώς και μια πλειάδα λοιπών προβλημάτων (απλήρωτες εφημερίες και αναδρομικά, μη χορήγηση ρεπό μετά από ενεργό 24ωρη εφημερία κ.ό.κ.).

Η μόνη αντίδραση του κου διοικητή σε όλα αυτά είναι να πραγματοποιεί τακτικές και έκτακτες εφόδους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία καταγράφοντας στο μπλοκάκι του ποιοι προσέρχονται στην εργασία τους και τι ώρα προσέρχονται, να αντιδρά με ειρωνικά σχόλια κάθε φορά που μια αντιπροσωπεία του συλλόγου μας του ζητά ακρόαση για τα προβλήματα που υπάρχουν και που ο ίδιος ως εκπρόσωπος της πολιτείας υποχρεούται να καταγράψει και να προβεί άμεσα στην επίλυσή τους, ξεχνώντας ότι η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται τόσα χρόνια στην αυτοθυσία των ιατρών.

Κε Ξεξάκη το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είναι στρατόπεδο για να πραγματοποιείτε εφόδους και να υπογράφετε «καλώς» ή «κακώς». Ασχοληθείτε εμπράκτως με τις «καυτές πατάτες» του ιδρύματος και αναλάβετε επιτέλους πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους, διαφορετικά θα μας βρίσκετε συνεχώς απέναντί σας. Απλήρωτοι ιατροί και νοσοκομεία χωρίς υποδομή δε συμβαδίζουν με την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. την οποία και εσείς επικαλείστε ότι επιθυμείτε.


Για το Σύλλογο Ειδικευομένων και Υπεράριθμων ιατρών νοσοκομείου Ρεθύμνου

...........Η Πρόεδρος.................Ο Αντιπρόεδρος ..................Ο Γραμματέας
........Νομική Τρούλη.............Σταύρος Βραχνίδης.............Φοίβος Κακαβίτσας