Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κοινοποίηση αποφάσεων Γ.Σ. συλλόγου ειδικευομένων της Πέμπτης 10/12/2009

Προς τη διοίκηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου

.

...........Σας κοινοποιούμε ότι μετά την απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου μας σήμερα 10/12/2009, αποφασίσαμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα με σκοπό την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για εφημερίες Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου καθώς και των αναδρομικών από την προσαρμογή του ημερομισθίου από 1/1/2009.

.

Σας γνωστοποιούμε επίσης πως παραμένουν εν ισχύ και οι υπόλοιπες διεκδικήσεις της επίσχεσης εργασίας για τις συνθήκες υγιεινής εν ώρα εργασίας δηλαδή άμεση αλλαγή του χώρου υποδοχής των Τ.Ε.Π., εξασφάλιση εφημερίου για κάθε ενεργά εφημερεύοντα, ασφάλεια στην εργασία μας, καθώς και οι πάγιες διεκδικήσεις μας που είναι αναστολή της πρόσφατης απόφασης σας για τις αιμοληψίες που δυσχεραίνει την εκπαίδευση των ειδικευομένων, έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό.

.

Σας κοινοποιούμε επίσης πως αντιδρούμε έντονα στην απόφαση σας, να περικόψετε από τους ειδικευόμενους 1 εφημερία από το προβλεπόμενο κονδύλι Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, καθώς οι ειδικευόμενοι είναι οι μόνοι που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο εντός του νοσοκομείου και δουλεύουν κάθε ώρα της εφημερίας.

.

Για αυτό το λόγο θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια απόφαση περικοπής εφημεριών και σας δίνουμε το χρόνο έως την επόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου να την ανακαλέσετε και να μας κοινοποιήσετε γραπτά την απόφαση σας αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε πως σημαντικός αριθμός των μελών του συλλόγου μας, προτίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου να συνεχίσει με την επίσχεση και κατά την ώρα των εφημεριών, πράγμα που θα δυσκολέψει αρκετά το έργο των υπόλοιπων εφημερευόντων.

.

Σύλλογος ειδικευόμενων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου