Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Απολογισμός 2009 απερχόμενου Δ.Σ. συλλόγου

1. Διαρκής υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ειδικευόμενων ιατρών του νοσοκομείου.

2. Προώθηση της συμμετοχής όλων των μελών στη λήψη των αποφάσεων με διευρυμένα Δ.Σ. στα οποία συμμετέχουν ισότιμα όσα μέλη του συλλόγου το επιθυμούν.

3. Δημιουργία ιστοσελίδας (blog) και group στο facebook, για καλύτερη ενημέρωση των μελών, των ιατρών του Νοσοκομείου και γενικότερα.

4. Διεκδίκηση του δικαιώματος του ρεπό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με επανειλημμένες καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας της πόλης και ελέγχους της στο νοσοκομείο που οδήγησαν στην απόδοση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου που πριν δεν αποδίδονταν. (έστω και μη πλήρους).

5. Προτάσεις και πιέσεις για την αλλαγή του χώρου του Τ.Ε.Π. σε κατάλληλο υγειονομικά χώρου.

6. Πιέσεις από κοινού με τους υπόλοιπους συλλόγους του νοσοκομείου για την λειτουργία της επέκτασης του νοσοκομείου.

7. Δυναμικοί αγώνες για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τον Φεβρουάριο

8. Κλείδωμα κουτιού (thermobox) φαγητού εφημερευόντων για τη διασφάλιση του για κάθε εφημερύοντα και εξάλιψη του φαινομένου να μένουν εφημερεύοντες χωρίς φαγητό. Δημιουργία αντικλειδιών για κάθε ιατρό του νοσοκομείου.

9. Πιέσεις για τη βελτίωση των παραχόμενων γευμάτων με παρεμβάσεις εντός και εκτός νοσοκομείου.

10. Συναντήσεις εκπροσώπων με τα των ΔΣ των Συλλόγων Ειδικευομένων Αγ. Νικολάου και Βενιζελείου για τα κοινά προβλήματα μας, την ανάδειξη αυτών, την κοινή πορεία στις κινητοποιήσεις, τις κοινές διεκδικήσεις και τη δημιουργία του Παγκρήτιου Συλλόγου Ειδικευομένων ( συναντήσεις που ξεκίνησαν με την ανάληψη καθηκόντων έως την ολοκλήρωση της θητείας του ΔΣ).

11. Δημιουργία ερωτηματολογίου των μελλών του συλλόγου για τις συνθήκες εκπαίδευσης στο Γ. Ν. Ρεθύμνου και προτάσεις στη διοίκηση για τη βελτίωση της.

12. Προσπάθειες και προτάσεις για την αναβάθμιση της διαβίωσης των ειδικευόμενων εντός του Νοσοκομείο.

13. Διαρκή προώθηση των προβλημάτων των ειδικευομένων στα τοπικά ΜΜΕ και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου των ιατρών.

14. Διαρκή επαφές, συζητήσεις και πιέσεις προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το τμήμα μισθοδοσίας, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο οι όποιες καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων, προώθηση και ανάδειξη του προβλήματος στα ΜΜΕ.

15. Εγκατάσταση συστήματος κεραιών στα εφημερία του νοσοκομείου μας για την λειτουργία των τηλεοράσεων που είχαν τοποθετηθεί από το σύλλογο μας τα προηγούμενα χρόνια.

16. Αγορά τηλεχειρισμού στις συσκευές τηλεοράσεων στα εφημερία, που αυτός είχε χαθεί.