Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αποφάσεις Γ.Σ. 10/12/2009



............Η Γ.Σ. μετά από την εκτίμηση των γεγονότων των τελευταίων ημερών, κατά τις οποίες από τη διοίκηση του νοσοκομείου αποφασιστικέ το κόψιμο από τις πληρωμές που προγραμματίζονται για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, μίας εφημερίας από τους ειδικευόμενους (συγκεκριμένα 1ας εφημερίας από τον Σεπτέμβρη από όλους και μιας από τον Οκτώβρη από 10 «τυχερούς»), αποφάσισε την κατ’ αρχή την συνέχιση επ’ αόριστο της επίσχεσης εργασίας με την σημερινή της μορφή, καλώντας τους συμμετέχοντες να δίνουν καθημερινά δυναμικό παρών στην είσοδο του νοσοκομείου.



............Αποφάσισε επίσης να απαιτήσει δυναμικά την απόδοση ολόκληρου του κονδυλίου των εφημεριών για τους δυο μήνες στους ειδικευόμενους χωρίς καμία περικοπή.



............Έτσι η πλειοψηφεία της Γ.Σ. αποφάσισε την κάθοδο σε καθολική επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες από το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου σε περίπτωση που έως την επόμενη Τρίτη το μεσημέρι δεν έχει ανακληθεί η απόφαση περικοπής εφημεριών για τους προαναφερθέντες μήνες. Για το λόγο αυτό και με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις αποφασίστηκε η ατομική δέσμευση του κάθε μέλους που επιθυμεί να συμμετέχει στην καθολική επίσχεση, έτσι ώστε να γίνει γνωστός ο αριθμός των συμμετεχόντων και να γίνει εκτίμηση της πίεσης που αναμένετε να ασκηθεί.



............Ο αριθμός των κατ αρχής συμμετεχόντων ήταν 15 σε σύνολο περίπου 25 συμμετεχόντων (πλειοψηφεία της Γ.Σ.) και επί 40 μελών συνολικά του συλλόγου. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά λίγο με βάση όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στη Γ.Σ. και είναι ικανός να δημιουργήσει σοβαρό πίεση στη διοίκηση καθώς οι εφημερίες καθίστανται πλέον επισφαλείς.

.

.........Αποφασίστηκε τέλος η διενέργεια εντός των επόμενων ημερών (Τετάρτη 16/12/2009) η διενέργεια των προγραμματισμένων ετήσιων εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου. Οι συμμετοχές πρέπει να κατατεθούν έως την Τετάρτη 16/12/2009 και ώρα 08.30 στα μέλη του υπάρχοντος Δ.Σ.



Για την ακρίβεια

Ο γραμματέας

Φοίβος Κακαβίτσας