Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

(Δελτίο τύπου) Γ.Σ. συλλόγου ειδικευομένων: Συνέχιση κινητοποιήσεων. Έναρξη επίσχεσης και από τις εφημερίες από την 21 Δεκεμβρίου

....Σας κοινοποιούμε ότι με απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου μας, που έγινε σήμερα 10/12/2009, αποφασίσαμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα με σκοπό την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων για εφημερίες Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου καθώς και των αναδρομικών από την προσαρμογή του ημερομισθίου από 1/1/2009.

.

...Η έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό είναι πάγια αιτήματα. Φυσικά και σε αυτά κοινός παράγοντας είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία που ενώ τόσα χρόνια την ακούμε από τους υπεύθυνους, δεν την βλέπουμε στην πράξη με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει συνέχεια.

.

....Ταυτόχρονα με τις οικονομικές διεκδικήσεις μέσω τις επίσχεσης εργασίας ζητούμε τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής εν ώρα εργασίας: δηλαδή άμεση αλλαγή του χώρου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, εξασφάλιση εφημερίου για κάθε ενεργά εφημερεύοντα, ασφάλεια στην εργασία μας, καθώς και την αναστολή της πρόσφατης απόφασης τις διοίκησης του νοσοκομείου για τις αιμοληψίες (χωρίς κανένα λόγο), η οποία δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο των ειδικευομένων αφού τους επιφορτίζει με χρονοβόρες εργασίες που έως τώρα δεν είχαν.

.

....Αντιδρούμε επιπλέον έντονα στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, να περικόψει τις πληρωμές για πρώτη φορά και από τους ειδικευόμενους για 1 ήδη δεδουλευμένη εφημερία από το προβλεπόμενο κονδύλι Σεπτεμβρίου και για ορισμένους για ακόμα 1 από το κονδύλι του Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι οι ειδικευόμενοι είναι οι μόνοι γιατροί που δεν πραγματοποιούν "πλασματικές εφημερίες" και οι μόνοι που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο εντός του νοσοκομείου και δουλεύουν κάθε ώρα της εφημερίας. Για αυτό το λόγο θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια απόφαση περικοπής εφημεριών, η οποία μέχρι σήμερα όταν παρουσιαζόταν αντίστοιχα προβλήματα αφορούσε μόνο το μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου.

.

....Έχοντας καλή πίστη στη λάθος εκτίμηση της στιγμής που έκανε η διοίκηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου λόγω απειρίας και στις δυσκολίες που προκαλεί η επίσχεση εργασίας για τον κόσμο που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, ο σύλλογος μας αποφάσισε να δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως την επόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στη διοίκηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

.

....Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε στο κοινωνικό σύνολο του νομού με λύπη και με την ευθύνη των γεγονότων να βαραίνουν εξ' ολοκλήρου τη διοίκηση του νοσοκομείου που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση περικοπής, ότι η πλειοψηφεία των μελών του συλλόγου μας, που έχει πλέον κουραστεί από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία, προτίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου να συνεχίσει με την επίσχεση και κατά την ώρα των εφημεριών, πράγμα που θα δυσκολέψει αρκετά την εύρυθμη λειτουργεία του νοσοκομείου.

.

Σύλλογος ειδικευόμενων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου