Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Κάποιοι δεν μας θεωρούν άξιους ως συνομιλητές…

Δεν θα παρευρισκόμασταν όμως έτσι κι αλλιώς στο πανηγυράκι τους!
Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως οι αρχές του τόπου και του νοσοκομείου δεν θεωρούν τον σύλλογο μας ούτε καν άξιο να τον ενημερώσουν για την επίσημες επίσκεψεις τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα πόσο μάλλον και να τον προσκαλέσουν ως συνομιλητή τους.

Ενημερωθήκαμε για την προχθεσινή επίσκεψη του κ.κ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου από τον τοπικό τύπο και όχι από κάποιον από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου (εδώ περιλαμβάνω όχι μόνο τη διοίκηση άλλα και τους γνωστούς αρχισυνδικαλιστές). Συναντήσεις λοιπόν σε ένα εύθυμο κλίμα, όπως διαπιστώνουμε και από την φωτογραφία του τοπικού τύπου.


Αναρωτιόμαστε που βρίσκουν το κουράγιο να χαμογελάνε με τα χάλια στα όποια βρίσκεται το νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Αναρωτιόμαστε τι έχουν κάνει τόσα χρόνια για να βελτιώσουν την κατάσταση.
Αναρωτιόμαστε τι έχουν κάνει τόσα χρόνια για το χάλι στο οποίο βρίσκεται το τμήμα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου που με μια απλή βόλτα του τμήματος υγείας της νομαρχίας, θα έπρεπε να σφραγιστεί ως ακατάλληλο.


Μόνη εξήγηση είναι ότι είναι χαρούμενοι λόγω των μέτρων που έλαβαν για την επερχόμενη πανδημία της γρίπης στο νοσοκομείο με το κλείδωμα της πίσω πόρτας και την ταλαιπωρία των ασθενών, όταν η παντελής έλλειψη οποιουδήποτε άλλου έλεγχου και διαλογής, καθιστά το συγκεκριμένο μέτρο το λιγότερο γελοίο.


Ο σύλλογος μας είχε ήδη αποφασίσει την προηγουμένη της επίσκεψης (χωρίς να την γνωρίζει), ότι δεν θα συνδιαλλαγεί με τους ντόπιους άρχοντες, όχι γιατί έχει κάτι προσωπικό μαζί τους, αλλά απλά γιατί τους θεωρεί μέρος του προβλήματος.


Είναι η ίδια η κοινωνία που πρέπει να ενημερώνουμε για την κατάσταση του νοσοκομείου και όχι αυτούς που τόσα χρόνια κωφεύουν και έχουν αφήσει το νοσοκομείο στην κατάσταση που είναι.


Θεωρούμε πως μόνη λύση στα προβλήματα είναι η απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας του Ρεθύμνου για να αλλάξει η κατάσταση. Το έχει ήδη πράξει προ 2ετίας όταν έκλεισε η παιδιατρική κλινική και πρέπει να το ξαναπράξει.

Ομόφωνα το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων Γεν. Νοσ. Ρεθύμνου