Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Κόβουν 2 από τις προτεινόμενες θέσεις γιατρών από το νοσοκομείο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Όχι στα «πελατειακά παιχνίδια» του Υπουργείου Υγείας με τις ιατρικές θέσεις στην επαρχία


Τις τελευταίες μέρες οι παράγοντες του Υπουργείου Υγείας έχουν επιδοθεί στο γνωστό και δοκιμασμένο παιγνίδι των πελατειακών σχέσεων και της ευνοιοκρατίας στον ευαίσθητο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων.
Στην προσπάθεια τους να προωθήσουν θέσεις «ημετέρων» στα νοσοκομεία της Αθήνας , άρχισαν την «κοπτική-ραπτική» στο σχέδιο κατανομής των 2000 ιατρικών θέσεων που είχε συμφωνηθεί στην κοινή επιτροπή προσλήψεων Υπουργείου – ΟΕΝΓΕ.

Παρά το ότι η βασική αντίληψη του νέου νόμου 3754/2009 ήταν η ενίσχυση των υποστελεχωμένων νοσοκομείων της επαρχίας που εξαναγκάζουν τους υπηρετούντες γιατρούς σε εξαντλητικό αριθμό εφημεριών μηνιαίως, και παρά την αρχική συμφωνία σε μια συγκεκριμένη πρόταση που έκανε αποδεκτά σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ της επαρχίας, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε αυθαίρετη ανακατανομή ιατρικών θέσεων από νοσοκομεία της περιφέρειας σε αντίστοιχα της Αθήνας.
Έτσι μόνο στα Νοσοκομεία της Κρήτης «πετσόκοψαν» 18 θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα 8 θέσεις στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 3 στο Βενιζέλειο, 3 στη Σητεία, και από 1 στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα.

Ειδικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από την αρχική πρόταση των 11 θέσεων αφαιρέθηκε η θέση του Παθολόγου και του Χειρουργού. Την ώρα δηλαδή που, όπως έχουμε και πρόσφατα επισημάνει, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης γιατρών, την ώρα που οι 3 γιατροί που υπηρετούν έχουν φτάσει στα όρια τους με 10-11 εφημερίες το μήνα και την ώρα που αναμένεται σημαντική επιβάρυνση της κλινικής λόγω της συνεχώς εξαπλούμενης γρίπης, οι γραφειοκράτες του Υπουργείου δεν κρίνουν αναγκαία την προκήρυξη μιας ακόμα θέσης Παθολόγου!

Δεν πρόκειται απλώς για πελατειακή λογική και παραγοντισμό των γραφειοκρατών του Υπουργείο Υγείας . Πρόκειται για συνειδητή κωλυσιεργία στην προώθηση των προσλήψεων που έχουν νομοθετηθεί ( ν. 3754/2009) και για ανευθυνότητα εις βάρος της δημόσιας περίθαλψης.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά τον κ.Αβραμόπουλο που αυτές τις μέρες εξωραΐζει προκλητικά την κατάσταση του ΕΣΥ, να δείξουν στοιχειώδη συνέπεια λόγων και έργων και να υιοθετήσουν στην προσεχή συνεδρίαση της Τρίτης 14/7 την αρχική πρόταση της Επιτροπής Προσλήψεων.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμιά περικοπή από το «πακέτο άμεσης ενίσχυσης» με γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αρκετά με την υπονόμευση και απαξίωση του ΕΣΥ, αρκετά με την μικροκομματική ιδιοτέλεια και την ευνοιοκρατία.

Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην αδιαφορία, στην ολιγωρία και στην εγκατάλειψη του Νοσοκομείου.

Τώρα πριν να είναι πολύ αργά!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

(Οι υπογραμμίσεις έγιναν για την πιο εύκολη ανάγνωση του κειμένου στην ηλεκτρονική του μορφή εδώ)