Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αποφάσεις Γ.Σ. 16/7/2009

Κατά τη σημερινή Γ.Σ. δεν προσήρθε ικανοποιητικός αριθμός μελών του συλλόγου για ακόμα μια φορά. Η συμμέτοχη ήταν περιστασιακή (μέσα- έξω) και κυμάνθηκε στο 20-25% των μελών.

Για αυτό το λόγο οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα είναι αντικείμενο περαιτέρω συζήτησης κατά την επόμενη Γ.Σ. εφόσον υπάρξουν ενστάσεις.

Για το φαγητό, αναμένουμε πλέον το καινούργιο catering για να δούμε την ποιότητα και να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Γενική άποψη ήταν πως δεν πρέπει να συνεχιστεί η κατάσταση με την σημερινή ποιότητα του φαγητού, με τα βαριά φαγητά το βράδυ, αλλά όλα θα συζητηθούν εκ νέου με τη διοίκηση και τη διαιτολόγο, όταν θα διαμορφωθεί μια πρώτη άποψη με από την καινούργια εταιρία.

Αποφασίστηκε όπως (και λόγω των αυξημένων εξόδων του συλλόγου, κεραίες στα εφημερία, κλειδιά για το φαγητό), όπως ζητηθεί έκτακτη ενίσχυση από τα μέλη όταν θα παραλαμβάνουν τα κλειδιά (3 ευρώ) και να δοθούν αλλά 3 ευρώ σαν εγγύηση που θα τους επιστρέφεται, όταν μετά τη λήξη της θητείας τους επιστρέψουν το κλειδί.

Όσον αφορά την εκπαίδευση έγινε συμπλήρωση ερωτηματολογίων και αναμένεται από το Δ.Σ. η συγκέντρωση των προτάσεων.

Αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά η συνάντηση με τους βουλευτές του νομού που είχε προταθεί στο Δ.Σ. (υπήρξε η άποψη ότι αυτό δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό νόημα για τη λύση των προβλημάτων μας), αλλά να τεθούν τα προβλήματα στην ημερίδα που ετοιμάζεται να γίνει στις 29 Ιούλη από όλους τους συλλόγους των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Έγινε ενημέρωση για την πρωτοδίκη διαδικασία της διεκδίκησης του επιδόματος των 200 ευρώ, στην όποια αναμένεται η απόφαση και ξαναποφασίστηκε ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού συμμετεχόντων η κίνηση διαδικασίας για αποζημίωση από το Υπ. Υγείας για τα μη αποδοθέντα ρεπό από το 2005, οπότε και ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο η διάταξη για τα ρεπό. Αποφασίστηκε όπως γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας μια τελευταία ενημέρωση για τη συμμέτοχη μελών στις επιμέρους κλινικές του νοσοκομείου (υπήρξε η παραδοχή ότι δεν έχει γίνει ουσιαστικά ενημέρωση μέχρι σήμερα).

Τέλος όσον αφορά τη συμμετοχικότητα, η σημερινή απουσία μελών μας τόνισε για ακόμα μια φορά το μέγεθος του προβλήματος. Η δραστηριοποίηση των μελών του Δ.Σ., μαζί με την εντονότερη παρουσία του συλλόγου εντός και εκτός νοσοκομείου ίσως βελτιώσει τα πράγματα στο προσεχές διάστημα.