Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Οι νέες θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Η κατάρτηση των πινάκων πρόσληψης των γιατρών (1500 ειδικευμένων και 500 ειδικευόμενων), που προβλέπονται από την εφαρμογή της κλαδικής συμφωνίας του νόμου 3754/09 ολοκληρώθηκε στις 29/7 στη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- Υπ. Υγείας, σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε χτες στο διαδυκτιακό ιστοτόπο ygeianet.
Στη συνάντηση αυτή υπεγράφη το Πρακτικό της κοινής Επιτροπής και οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τις 2000 θέσεις που θα προκηρυχτούν σε Νοσοκομεία, ΚΥ και ΕΚΑΒ.

Να θυμίσουμε ότι η κατάρτιση των πινάκων έγινε από την Επιτροπή Προσλήψεων Υπουργείου - ΟΕΝΓΕ, μετά και από τις προτάσεις των Συλλόγων - Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών και πως δεν πέρασε τελικά η προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου υγείας για αθηνοκεντρική ανακατανομή των προτάσεων της επιτροπής.

Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου αναλυτικά προβλέπονται 5 μόνο θέσεις ειδικευομένων που κατανέμονται ως εξής :
1 θέση ειδικευόμενου γενικής ιατρικής,
1 ειδικευόμενου ακτινολόγου,
1 ειδικευόμενου καρδιολόγου,
1 ειδικευόμενου παιδιάτρου και
1 ειδικευόμενου μικροβιολόγου.

Για τις θέσεις επιμελητών όπως στην δημοσίευση έχουμε μια μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί και είχαμε αναφέρει σε παλιότερη δημοσίευση. Μειώνονται οι θέσεις παθολόγων από 2 σε μία και στο Τ.Ε.Π. από 3 σε 2.
Δίνονται όμως 1 επιπλέον θέση στην ορθοπεδική, 1 στην γυναικολογία και 1 στην χειρουργική.

Έτσι λοιπόν προβλέπονται συνολικα 12 θέσεις επιμελητών που κατανέμονται ως εξής :
1 θέση αναισθησιολόγου,
1 καρδιολόγου,
1 γυναικολόγου,
1 θέση στην Μ.Ε.Θ.,
1 ορθοπεδικού,
1 μικροβιολόγου,
1 οφθαλμιάτρου,
1 παθολόγου,
1 παιδιάτρου,
1 χειρουργού και
2 θέσεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Παραμένει αξιο απορίας, το πως θα αντεξει ολόκληρη παθολογική κλινική με μία μόνο ακόμα πρόσληψη (την ώρα που υπηρετούν μόνο 3 γιατροί) πράγμα που έχει αναφερθεί ως προβληματικό σε πολλές ανακοινώσεις του συλλόγου μας το τελευταίο διάστημα.

Οι θέσεις των επιμελητών διαδικαστικά, θα προκηρυχθούν με ενιαία προκήρυξη και για το βαθμό του Επιμελητή Β΄. Για όσες από αυτές δεν προβλέπονται στους οργανισμούς των Νοσοκομείων (πράγμα που ισχύει και για το Ρέθυμνο, αφού το οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι της δεκαετίας του 1980), θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση (μάλλον με υπουργική απόφαση) και θα ακολουθήσει η προκήρυξή τους.

Φοίβος Κακαβίτσας
Ειδικευόμενος γενικής ιατρικής Γ.Ν. Ρεθύμνου