Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ξανά για τα ρεπό!

Νεά αναφορά στη διοίκηση για το θέμα των ρεπό των ειδικευομένων κατατέθηκε σημερα στη διοίκηση του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι κινήσεις μεσω της επιθεώρησης εργασίας, που όμως έχουν καταστεί δύσκολες μετά από τη μεταφορά του φακέλου της υπόθεσης στη περιφεριακή διεύθυνση της επιθεώρησης εργασίας που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Με το σημερινό έγγραφο ζητάμε να μας δωθούν αντίγραφα των ρεπό που δώθηκαν στο νοσοκομείο τον Μάιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που πρωτοκολλήθηκε.

Σύλλογος ειδικευόμενων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 01/6/2009

Προς τη διοίκηση του Γ.Ν Ρεθύμνου

Σας αναφέρουμε μετά από συνεχιζόμενες αναφορές μελλών του συλλόγου μας συνεχίζει να μην εφαρμόζεται σε πολλές κλινικές του νοσοκομείου μας ο νόμος 3754/ 2009 και όσα αναφέρει για τους ειδικευόμενους η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Υ10α/Γ.Π.οικ 55177 οσον αφορά το θέμα της ημερανάπαυσης. Ειδικότερα στην πλειονότητα των κλινικών δεν δίνονται τα ρεπό της παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ υπάρχουν και κάποιες κλινικές που δεν δίνονται ακόμα και αυτά εφημεριών των οποίων η επόμενη είναι καθημερινή.

Μετα από το έγγραφο σας στις 8/5/2009 όπου ζητούσατε να αναφέρονται εγγράφως τα ρεπό το αργότερο στο τέλος του μήνα στη διοίκηση, σας ζητούμε όπως μας παραδώσετε αντίγραφα των ρεπό που εδόθησαν για τον μήνα Μάιο του 2009 στις κλινικές του νοσοκομείου.

Σας ζητούμε επίσης όπως φροντίσετε για την σωστή εφαρμογή του νόμου σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου.