Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

11 θέσεις νέων γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθυμνου σύμφωνα με τις προτάσεις της επιτροπής προσλήψεων ΟΕΝΓΕ- Υπ. Υγείας

Σε 11 θέσεις γιατρών ανέρχονται τελικά οι προτεινόμενες από την κοινή επιτροπή προσλήψεων ΟΕΝΓΕ- Υπ. Υγείας οι προβλεπόμενες άμεσες προσλήψεις για το 2009 σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ygeianet, οι θέσεις κατανέμονται στις παρακάτω ειδικότητες

ΤΜΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 1/6/2009

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ - 1
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ - 1
ΜΕΘ - 1
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ - 1
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ - 1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ - 2
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ - 1
ΤΕΠ - 3

Σύνολο - 11

Αναμένονται οι αντιπροτάσεις των τοπικών ενώσεων και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα συνεχιστούν για αρκετό χρόνο ακόμα με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε κατά πολύ όλο το 2009… Επί πλέον μετα τη δημιουργία τοπικών ΣΚΕΙΟΠΝΙ που θα αποφασίσουν για τις προσλήψεις και την υπουργική απόφαση έγκρισης τους, θα αναμένεται και η έγκριση του γενικού λογιστηρίου του κράτους.

Όλα αυτά σαφώς μας κάνουν να επιβεβαιωνόμαστε όλοι όσοι από εμάς αντιδρούσαμε στην νομιμοποίηση από την ΟΕΝΓΕ του εκτρώματος που βαφτίστηκε συλλογική σύμβαση εργασίας 2009 και που τελικά βόλευε μόνο όσους επιδίωκαν να κερδίσουν 200-300 ευρώ στους μισθούς τους, ξεχνώντας τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε όλοι με 8-10 εφημερίες το μήνα.

Αλήθεια πιστεύουν ακόμα ότι από 1 Ιουλίου θα κάναμε το πολύ 7 εφημερίες το μήνα;

Φοίβος Κακαβίτσας
Ειδ/νος Γεν. Ιατρικής Γ.Ν.Ρεθύμνου