Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχεια προβλημάτων...

Σύλλογος ειδικευομένων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν.Ρεθύμνου

Πρός: διοικητή Γ.Ν.Ρεθύμνου


Θέμα: Χώρος στάθμευσης νεφροπαθών και πρόσβαση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ
στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν.Ρ.

Κύριε Διοικητά

Με αφορμή το φραστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο σας με ειδικευόμενο ιατρό του νοσοκομείου ο σύλλογος ειδικευομένων έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:
Ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου από τη μπάρα έως και την είσοδο του νοσοκομείου θα πρέπει να παραμείνει μονίμως ελεύθερος για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα εισέρχονται και εξέρχονται διακομίζοντας επείγοντα περιστατικά, καθώς επίσης και από τους νεφροπαθείς του νομού οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ειδικές θέσεις στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Είναι όμως κοινό μυστικό σε όλους μας ότι ο προαναφερόμενος χώρος χρησιμοποιείται αυθαίρετα από όλους μας (ιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς, επισκέπτες κλπ) με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενοφόρων καθώς επίσης και των Α.Μ.Ε.Α. Επίσης παρατηρείται το αντιφατικό φαινόμενο το συγκεκριμένο χώρο να τον χρησιμοποιεί και μεγάλος αριθμός μοτοσικλετιστών για τους οποίους μάλιστα έχει γίνει μέριμνα με ειδική διαγράμμιση του οδοστρώματος του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου με την ανοχή της διοίκησης του νοσοκομείου!!
Αντιθέτως σύγχυση επικρατεί για το πόσες είναι ακριβώς οι θέσεις στάθμευσης των νεφροπαθών καθώς μόνο δύο έχουν την ειδική διαγράμμιση με το χαρακτηριστικό σήμα!! Για την κωμικοτραγική αυτή κατάσταση λοιπόν σαν διοικητής του νοσοκομείου το μόνο που έκανε ήταν να εξαντλήσει την αυστηρότητα του και τα ειρωνικά του σχόλια περί ιεροσυλίας και παρεμπόδισης ασθενοφόρων και Α.Μ.Ε.Α. σε ειδικευόμενο ιατρό ο οποίος πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο χώρο εφημερεύοντας μάλιστα 2 συνεχόμενες ήμερες, βασιζόμενος σε διαμαρτυρία-υπόδειξη θυρωρού του νοσοκομείου, τον οποίο ενόχλησε η παρουσία του οχήματος του ιατρού στο συγκεκριμένο χώρο. Αγνοώείσατε επιδεικτικά την παρουσία και άλλων οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο που επίσης ενοχλούσαν. Φυσικά οι απαντήσεις του ιατρού ήταν σε ανάλογο καυστικό ύφος.

Ο σύλλογος ειδικευομένων ιατρών θεωρεί για τον συγκεκριμένο χώρο τα εξής:

·         - Εκτός από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τους νεφροπαθείς και τους πολίτες οι οποίοι διακομίζουν ασθενή στο νοσοκομείο με το ιδιωτικό τους όχημα το οποίο και εν συνεχεία θα απομακρύνουν άμεσα από το συγκεκριμένο χώρο, κανένας άλλος δε θα πρέπει να παρκάρει στο συγκεκριμένο “ιερό” -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ.Μοσχοβάκη- ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε και σχετικό σχόλιο του Κου Βουρβαχάκη.
·         - Θα πρέπει να γίνει σαφής διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης των νεφροπαθών και η ασάφεια από πλευράς σήμανσης του συγκεκριμένου χώρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες για ΑΜΕΑ ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Επίσης όλα τα οχήματα των ΑΜΕΑ θα πρέπει να φέρουν το ειδικό σήμα σε ευδιάκριτο σημείο του εμπρόσθιου παρμπρίζ του οχήματος.
·         - Θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος δικύκλων στο συγκεκριμένο χώρο και να σβηστεί η διαγράμμιση που υπάρχει γι' αυτά.

Σας καλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης και την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.


Για το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων

Ο αντιπρόεδρος                                                                                   Ο γραμματέας

Μάριος Παπαδάκης                                                                          Φοίβος Κακαβίτσας