Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του συλλόγου

Μετά τις αποφάσεις του διευρυμένου Δ.Σ. αποφασίστηκε η συνεργασία με τη δικηγόρο Καλλιόπη Τσιγδινού και έγινε μια πρώτη συνάντηση μαζί της, στις 15/09 για τα θέματα του συλλόγου.

Κατόπιν αυτού χθες 16/09 έγινε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Σε αυτή προτάθηκαν λύσεις από πλευράς του συλλόγου μας, για τη δυνατότητα νόμιμα οι ειδικευόμενοι κανενός τμήματος να μην ξεπεράσουν το όριο των 7 εφημεριών για τον Σεπτέμβριο. Με βάση την αδυναμία για αυτό το μήνα να γίνουν πράξη για τη χειρουργική κλινική οι προτάσεις ζητήθηκε η έγγραφη διαβεβαίωση για τις πληρωμές από τα ιδία έσοδα του νοσοκομείου κατά προτεραιότητα των ειδικευομένων, η οποία απαντήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δοθεί και να εφαρμοστούν από 1-10 οι προτάσεις του συλλόγου μας και για το τμήμα αυτό.

Όσον αφορά το ζήτημα του να υπάρχει κάλυψη των ειδικευομένων από ειδικευμένους σε ενεργό εφημερία, δόθηκε η απάντηση ό,τι περιστατικό να μην είναι ενεργά εφημερεύοντας επιμελητής όταν εφημερεύει ο ειδικευόμενος δεν θα ξανασυμβεί, τουλάχιστον για τις ειδικότητες πρώτης γραμμής (Χειρουργική, Παθολογία, Καρδιολογική, Παιδιατρική, Γυναικολογία, Ορθοπεδική).

Όσον αφορά το ζήτημα των Ρεπό ο διοικητής αρνήθηκε να το ανοίξει στην παρούσα στιγμή, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το πολύ σε 15 ημέρες θα έχει μπει σε λειτουργία το σύστημα αυτόματης κλήσης μεταξύ των εφημερευόντων χωρίς την διαμεσολάβηση του τηλ. κέντρου.

Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Γ. Σ. του συλλόγου την Τρίτη 29/09, με βάση τα πρακτικά αποτελέσματα μέσα στο άμεσο διάστημα που θα υπάρξουν στο νοσοκομείο με βάση τις προτάσεις μας,η συνέχεια επί του παρόντος των κινήσεων που έχουν αποφασιστεί με τη δικηγόρο για ενυπόγραφο πρόγραμμα εφημεριών και η παράσταση τις επόμενες ημέρες στην επιθεώρησης εργασίας του νομού για την παράνομη εφημεριακή απασχόληση και τα μη αποδιδόμενα ρεπό.

Έτσι σήμερα 17/09 κατατέθηκε επίσημα αίτημα της δικηγόρου για ενυπόγραφο πρόγραμμα εφημεριών αυτού του μήνα, η απάντηση στην οποία θα δοθεί τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται και η παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας.

Για την ενημέρωση
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας