Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομη υπερβολική, απλήρωτη και επικύνδυνη εφημέρευση

Ιδου τα τεκμήρια

Παρά τις προφορικές αντιδράσεις του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας που αρνούνταν αρχικά και για ακόμα μια φορά να δώσει υπογεγραμμένο πρόγραμμα εφημεριών Σεπτεμβρίου στη δικηγόρο μας, (αφού προφανώς ξέρει το παράνομο της υπερωριακής εφημέρευσης στην οποία μας εξαναγκάζει) τελικά έχουμε στα χέρια μας το έγγραφο. Σε αυτό είναι ξεκάθαρη η παραβίαση του 52ωρου εργασίας για ακόμα μία φορά και για τον μήνα Σεπτέμβριο. Το γεγονός δε ότι κατά δηλώσεις του διοικητή οι ειδικευόμενοι θα πληρωθούν (καθώς με το νέο νόμο είναι αμφίβολη η πληρωμή των παραπάνω από 7 εφημεριών) από τα ιδία έσοδα που φτάνουν για αυτούς δεν μας καθησυχάζει. Αφού ακόμα και να πληρωθεί αυτή η εργασία (πράγμα για το οποίο συνεχίζουμε να αμφιβάλλουμε) θα παραμένει επικύνδυνη, για τον ασθενή και τον γιατρό, θα καταπατάται κάθε έννοια ποιότητας στη ζωή του εργαζομένου, αλλά και παράνομη αφού ο εργαζόμενος δεν έχει συνεναίσει σε αυτή όπως ορίζει ο νόμος.


Επόμενη κίνηση του συλλόγου μας η παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας (πιθανά αύριο) στην οποία θα ανοιχτεί και το θέμα των Ρεπό.

Ακολουθεί το πρόγραμμα όπως μας επιδόθηκε στο οποίο φαίνεται ότι η πλειοψηφεία των ειδικευομένων χτυπάει 10ρια κάθε μήνα.

Να σχολιάσουμε μόνο ότι το μόνο τμήμα του νοσοκομείου (πέραν των λεγομένων “μικρών”) που για την ώρα είναι μέσα στα πλαίσια του νέου νόμου (και πάντως πέραν του 52ωρου) είναι η Παθολογική. Και εκεί όμως η κατάσταση είναι πλασματική, αφού τέτοιες πιένες το τμήμα δεν έχει ξαναγνωρίσει και άρα και εκεί τα δύσκολα θα έρθουν όταν σε λίγο καιρό θα μειωθούν οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι.

Το Δ.Σ. του συλλόγου