Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Παραβίαση 52ωρου..συνέχεια..

Σύλλογος ειδικευομένων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου

Προς διοίκηση νοσοκομείου Ρεθύμνου

Θέμα : Εφημεριακή απασχόληση ειδικευομένων

1ον) Σας παρακαλούμε όπως μας παραδώσετε αντίγραφα των αιτήσεων συναίνεσης των ειδικευόμενων γιατρών σε εφημεριακή απασχόληση πέραν του 52ωρου ανά εβδομάδα, καθώς σύμφωνα και με το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2010 των εφημεριών που επιδόθηκε χτες στη δικηγόρο μας, παραβιάζεται για ακόμα μία φορά ο μέσος όρος του ορίου αυτού (σύμφωνα με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας 34/2000, όπως ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το Π.Δ. 76/2005). Όπως σας είναι γνωστό το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι διεθνείς συνθήκες, που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα, υπερισχύουν των νόμων, (άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος του 1975, και ρητή ερμηνευτική δήλωση που προστέθηκε με την αναθεώρηση του 2001). Ως εκ τούτου ακόμα και οι πρόσφατοι νόμοι του υπουργείου υγείας, δεν αναιρούν την υποχρέωση της υπηρεσίας σας για την τήρηση του ορίου αυτού και την ρητή συναίνεση του εργαζομένου σε περίπτωση υπέρβασης του.

2ον) Για τον ίδιο λόγο και σύμφωνα με τον ν.3754/2009, σας ζητάμε αντίγραφα των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί από ειδικευόμενους από τον Ιανουάριο του 2010 έως και σήμερα καθώς και των ρεπό που τους αποδοθήκαν για αυτές τις εφημερίες.


Ο νόμος 1943/1991 για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης στο άρθρο 5 θεσπίζει την υποχρέωση των ν.π.δ.δ., ο.τ.α. και λοιπών φορέων του δημόσιου τομέα να απαντούν οριστικά στα αιτήματα των πολιτών (φυσικών ή νομικών προσώπων ημεδαπών ή αλλοδαπών) και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσα σε χρονικό διάστημα εξήντα ημερών. Πέραν αυτού του διαστήματος θα θεωρήσουμε πως η διοίκηση σκοπίμως δεν απάντα (όπως έχει κάνει και με αντίστοιχες αιτήσεις του περασμένου Μαΐου) και θα κινηθούμε με κάθε τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελλών του συλλόγου.

Ρέθυμνο 20/09/2010

Το Δ.Σ. του σύλλογου ειδικευομένων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου