Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων σε stage

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του Γ.Ν. Ρεθύμνου δηλώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα stage.

Σημειώνουμε πως η αλληλεγγύη αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει και την αποδοχή της απαράδεκτης λογικής της διαδικασίας των stage είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Μια λογική που θέλει μόνιμα κακοπληρωμένους, ανασφάλιστους και χωρίς συντάξιμο χρόνο εργασίας εργαζομένους (υπό την καραμέλα της εκπαίδευσης) δίνοντας τους την ελπίδα της μελλοντικής μονιμοποίησης.

Η νεοφιλελεύθερη λογική των κυβερνώντων που από το 1998 εισήγαγαν και εφαρμόζουν αυτό το πρόγραμμα εργασιακού μεσαίωνα, είναι καιρός να πάρει οριστικά τέρμα όχι μόνο στο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό στον οποίο οι διοικούντες προτείθονται να συνεχιστεί.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εργαζομένων καλύπτανε διαρκείς ανάγκες των τομέων τους και για αυτό το λόγο υπήρχε και η συνεχής ανανέωση των συμβάσεων τους. Αυτό σημαίνει την ανάγκη πρόσληψης στις θέσεις που ως τώρα καλύπτονταν από αυτό το πρόγραμμα, εργαζομένων με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς το καθεστώς της ελαστικής και αβέβαιης εργασίας.

Και σαφώς όσοι εργάστηκαν σε αυτές τις θέσεις πρέπει να πληρωθούν για το χρόνο εργασίας τους, να έχουν την αντίστοιχη μοριοδότηση λόγω της προϋπηρεσίας τους, όπως φυσικά και να τους αναγνωριστούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τον χρόνο που έχουν ήδη εργαστεί.


Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου ρεθύμνου