Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Για την περικοπή θέσεων στην κατανομή των νέων προσλήψεων

Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: 25 -11- 2009

Κοινοποίηση:
- Υπουργό Υγείας: κ.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
- Υφυπουργό Υγείας: κ. Φώφη Γεννηματά
- Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ.Κρήτης: κ. Νικόλαο Χαριτάκη
- ΠΟΕΔΗΝ
- Τοπικό τύπο

Γνωρίζαμε ότι τους τελευταίους μήνες τρέχει προκήρυξη για στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας 1650 θέσεων για όλη την Ελλάδα.
Από αυτές οι 1400 θέσεις είναι για Νοσηλευτικό προσωπικό και οι άλλες 250 για (Διοικητικό, Τεχνικό, Εργαστηριακό προσωπικό).
Σε συνάντηση που είχαμε τα Σωματεία εργαζομένων και γιατρών στο Υπουργείο με τον τέως υφυπουργό στις 31 -8- 2009 παρουσία και των φορέων του νομού (βουλευτών, Νομάρχου, Δημάρχου κ.λ.π), ζητήσαμε τουλάχιστον 25 θέσεις, και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα δοθούν στο Νομό μας 16-17 θέσεις συνολικά.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε προχτές ότι στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης δίνονται συνολικά (για όλη την Κρήτη) 98 θέσεις!!! απ΄ αυτές δε στο Νομό μας (Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας) μόλις 8!!!
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία των κουρασμένων και απογοητευμένων συναδέλφων μας.
Ποιοι άραγε και με ποια κριτήρια αποφάσισαν αυτή την κατανομή κατά περιφέρειες; Ποιοι και με ποια κριτήρια αποφάσισαν ότι σαν νομός δικαιούμαστε το 8,16% των θέσεων σε επίπεδο Κρήτης; Θεωρούν άραγε ότι είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο στελέχωσης? ή μήπως δεν ξέρουν ότι απειλείται να καταρρεύσει το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας?
Θυμίζουμε σε όλους, την τραγική ,τριτοκοσμική, και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΠ ένας χώρος τυφλός χωρίς εξαερισμό που συνωστίζονται καθημερινά, όλοι οι ασθενείς με εμπύρετα νοσήματα , με δεδομένη την πανδημία της νέας γρίπης σε εξέλιξη, επίσης λόγω έλλειψης υποδομών δεν υπάρχει σταθερός χώρος εμβολιασμών για την νέα γρίπη (ο χώρος επιλέγεται ανάλογα με ποιο Τακτικό ιατρείο είναι κενό κάθε μέρα) και λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υπάρχουν δυσκολίες ακόμη και στην συγκρότηση ομάδων εμβολιασμού.
Θυμίζουμε επίσης ότι η κατάσταση στο ΤΕΠ, στην Παιδιατρική, στη ΜΕΘ και σε κλινικές και εργαστήρια από άποψη προσωπικού, είναι προ πολλού σε εντελώς οριακό επίπεδο.
Απαιτούμε την ανακατανομή των θέσεων, και καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες, να αγωνιστούμε μαζί για να διεκδικήσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στο Νομό μας.

..........Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.................................................................... Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

..ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ............................................ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ