Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Απόφαση συλλόγου ειδικευομένων γιατρών νοσοκομείου Ρεθύμνου για τις κατασταλτικές μεθόδους της Ελ.Ας σε Ηράκλειο και Αθήνα.


O σύλλογος ειδικευομένων εκφράζει την βαθιά ανησυχία του για τα χθεσινά γεγονότα καταστολής στις πορείες της επετείου του πολυτεχνείου στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η πολιτική της μηδενικής ανοχής του υπουργού προστασίας του πολίτη ερμηνεύτηκε από την ελληνικά αστυνομία με μεθόδους που θυμίζουν εποχές για τις οποίες χθες εορταζόταν το τέλος τους. Οι 227 προσαγωγές πολιτών στην Αθήνα, οι περισσότερες παιδιών κάτω των 18 ετών, οι προληπτικές συλλήψεις και οι καταγγελίες για φόρτωμα στους προσαχθέντες πράξεων που δεν τέλεσαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Οι συλλήψεις 4 φοιτητών στο Ηράκλειο Κρήτης (2 εκ των οποίων με κατηγορίες για κακουργήματα), για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση σε εορτασμό επετείου του πολυτεχνείου σε επαρχιακή πόλη και η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνουν μια ακραία νοοτροπία από πλευράς της πολιτείας.

Καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου και την δικαστική εξουσία στην άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και στην τιμωρία των υπευθύνων για τις βιαιοπραγίες που έγιναν στους προσαχθέντες στα αστυνομικά τμήματα.
Ρέθυμνο 18/11/2009