Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αποφάσεις Γ.Σ. 25/11/2009

Συμμέτοχή στην 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 30/11, πρόταση για έναρξη επίσχεσης από την Πέμπτη 3 δεκεμβρίου σε περίπτωση μη αποδωσης κονδυλίου των εφημεριών Νοεμβρίου

Κατά τη σημερινή Γ.Σ. υπήρξε οριακή συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου μας. Αυτό, κατά την άποψη που διαμορφώθηκε από τους παρόντες, παρότι τυπικά αρκεί για την έκδοση μιας απόφασης, δεν αρκεί για τη μαζική συμμετοχή των ειδικευομένων στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.

Αποφασίστηκε λοιπόν να συμμετέχει ο σύλλογος στην 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στο σύλλογο των νοσοκομειακών γιατρών στην αυριανή του συνέλευση, μετά την απεργία της Δευτέρας να ξεκινήσει επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και την μη προώθηση ακόμα (5 μέρες πριν την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους) κονδυλίου για τις εφημερίες Νοεμβρίου. Όπως συζητήθηκε εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει στις επόμενες 15 ημέρες σημαίνει οριστική απώλεια των εφημεριών αυτού του μήνα και δικαστική διεκδίκηση τους. Για το λόγο αυτό εάν μέχρι την επόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου δεν έχει προωθηθεί το κονδύλιο για τις πληρωμές του Νοεμβρίου από το υπουργείο υγείας και διαφαίνεται οριστική απώλεια τους προτείνεται η έναρξη επίσχεσης εργασίας. Σε αυτό θα συμψηφιστούν και οι εξελίξεις που θα υπάρχουν έως τότε για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Έτσι ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από την συνέλευση της ένωση των νοσοκομειακών γιατρών αύριο 26/11, αποφασιστηκέ να ξαναεπαναληφθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου μας την Τρίτη 01 Δεκεμβρίου με σκοπό τη συσπείρωση όλων των μελών κατά την έναρξη των κινητοποιήσεων.

Όσον αφόρα τέλος στο θέμα των αιμοληψιών και του προβλήματος που έχει προκύψει με τα εφημερία αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου στα γραφεία της διοίκησης.

Για την ακρίβεια
O Γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας