Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 4ης Νοεμβρίου 2009

Κατά την χτεσινή Γ.Σ. στην οποία υπήρχε συμμετοχή της πλειοψηφείας των μελών του συλλόγου, εξετάστηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ώστε να γίνει κατανοητή η φύση των προβλημάτων αυτών από τα μέλη του συλλόγου και ακολούθησε γενικευμένη συζήτηση πάνω σε αυτά. Μετά από αυτή έγινε η λήψη των κάτωθι αποφάσεων.

- Καθυστέρηση πληρωμών αναδρομικών για τις εφημερίες του 2009.

Αποφασίστηκε η περαιτέρω άσκηση πιέσεων ώστε να κατατμηθεί το κονδύλι ανάμεσα στους γιατρούς που δεν έχουν πρόβλημα με το πλαφόν και σε αυτούς που έχουν. Με αυτό τον τρόπο να γίνει απρόσκοπτα η πληρωμή ειδικευομένων, επικουρικών και επιμελητών Β οι οποίοι είναι και οι πιο χαμηλόμισθοι. Αποφασίστηκε η εγρήγορση ώστε σε περίπτωση μη αποδοχής της πρότασης και κινδύνου να χαθούν τα λεφτά καθώς σε 25 ημέρες λήγει το οικονομικό έτος να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίες του τελευταίου τετράμηνου, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή καθώς το σχετικό κονδύλι εγκρίθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

- Εγκύκλιος διεύθυνσης νοσοκομείου για αιμοληψίες.

Αποφασίστηκε η άμεση αντίδραση στην εγκύκλιο αυτή, απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς είναι νομικά έωλη, και η άσκηση αμέσων πιέσεων σε περίπτωση μη αλλαγής της εγκυκλίου, μέσα στο δεύτερο 15ημερο του Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστική η φράση που ακουστικέ πως “ήρθαμε να ειδικευτούμε και να εκπαιδευτούμε. Ήδη κάνουμε αρκετή χαμαλοδουλειά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και δουλειές που είναι αρμοδιότητα άλλων. Αποφασιστικέ σε μια τέτοια περίπτωση σε πρώτη φάση η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή από όλα τα μέλη του συλλόγου.

- Κατάσταση στα εφημερία (συνθήκες υγιεινής - ελλείψεις κρεβατιών).

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε και για αυτό το θέμα η άσκηση πίεσης κατ’ αρχή από τα μέλη του Δ.Σ. με έγγραφο στο οποίο να απαιτούνται κρεβάτια και να καταγγέλλεται ως απαράδεκτη η τακτική να θέλουν να εκδιώξουν από το νοσοκομείο και τους λίγους επιμελητές που συνεχίζουν να παραμένουν εντός κατά τις ενεργές εφημερίες. Σκοπός είναι φυσικά η ασφαλείς εφημερίες που φυσικά εξασφαλίζονται από την συνεχή παρουσία επιμελητών. Τη λύση με το θέμα που έχει προκύψει έχει χρέος να το λύσει η διοίκηση και τους τρόπους πρέπει να τους βρει η ίδια. Εμείς μόνο μπορούμε να προτείνουμε λύσεις που έχουν δοθεί σε άλλα νοσοκομεία, όπως κλείσιμο κάποιου θαλάμου εντός των κλινικών, ορισμός ρητά στο καθημερινό φύλλο εφημερίας σε ποιο κρεβάτι θα ξεκουράζεται ο κάθε ειδικευόμενος. Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί εκ νέου το κλείδωμα των εφημερίων ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά άσχετοι.

- Νέο catering και επιδείνωση της παρεχόμενης ποιότητας του φαγητού τον τελευταίο μήνα.

Αποφασίστηκε η διαμαρτυρία στην αρμόδια εταιρία διαμέσου της διαιτολόγου για την επιδείνωση της ποιότητας του παρεχόμενου φαγητού καθώς και της ποσότητας του, καθώς και η βελτίωση του μενού από την ίδια.

Τέλος αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου με την οργάνωση κάποιας γιορτής μέσα στο Δεκέμβρη, γεγονός που θα βοηθήσει και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελλών, αφού το τελευταίο εξάμηνο έχει γίνει μεγάλη ανανέωση με την προσθήκη πολλών νέων μελλών.

Για την ακρίβεια
ο Γραμματέας
Κακαβίτσας Φοίβος