Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις κρεβατιών για εφημερεύοντες

Αντιπροσωπεία του συλλόγου μας διαμαρτυρήθηκε χτες για ακόμα μια φορά στον διοικητή και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας για της ελλείψεις κρεβατιών για εφημερεύοντες ειδικευόμενους.

Συγκεκριμένα το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2 ειδικευόμενοι κοιμηθήκαν στα αυτοκίνητα τους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου ελλείψει άλλου χώρου.

Η κυνικές δηλώσεις των υπευθύνων στη διάρκεια της συζήτησης, ότι οι επιμελητές εν ώρα ενεργού εφημερίας που επιλέγουν να μην κοιμούνται εκτός νοσοκομείου, πρέπει να βρούνε χώρο εκτός νοσοκομείου για να ξεκουράζονται και δεν δικαιούνται να καταλαμβάνουν κρεβάτια των εφημερίων, αλλά πρέπει ακόμα και στην περίπτωση που δεν διαθέτουν σπίτι στο ρέθυμνο …“αν δεν έχουν να νοικιάσουν..”, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που πρώτα από όλους εγκυμονεί κινδύνους για τους ιδίους τους χρήστες του νοσοκομείου…

Μόνο κέρδος από τη χτεσινή συζήτηση ήταν η θετική ανταπόκριση της διοίκησης στο αίτημα μας να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις τα κρεβάτια που υπάρχουν στην παλιά αίθουσα επιτόκων εντός του χειρουργείου που βρίσκεται σε αχρηστία. Μια λύση που σαφώς δεν λύνει το πρόβλημα, αφού ούτε τα κρεβάτια πάλι θα επαρκούν, ούτε αυτό τα δωμάτιο (τρίκλινο) είναι κατάλληλο για εφημέριο (δεν διαθέτει μπάνιο και τηλέφωνο για ειδοποίηση του εφημερεύοντα για τα επείγοντα περιστατικά. )
Σαφώς και θα επανέρθουμε στο ζήτημα…

Υ.Γ. Θυμίζουμε πως το δικαίωμα του εργαζομένου για ξεκούραση σε περίπτωση 24ωρης συνεχόμενης εργασίας δεν είναι μια παραχώρηση των διοικούντων στους ”προύχοντες γιατρούς”, αλλά δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου που ορίζεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία..