Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αναφορά στη διοίκηση για τις συνθήκες υγιεινής στο νοσοκομείο

Σύλλογος ειδικευόμενων και υπεράριθμων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 29/4/2009



Αναφορά



Προς τη διοίκηση του Γ.Ν Ρεθύμνου

Σας αναφέρουμε ότι στις 27/4, για 2η φορά τις τελευταίες 2 εβδομάδες, παρουσιαστήκαν δήγματα εντόμων σε 2 ακόμα μελή του συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους προφανώς από τη διανυκτέρευση τους στα εφημερεία.
Επίσης μέλος του συλλόγου μας μαρκάρισε κατoσέντονο σε εφημερείο το οποίο βρισκόταν στο ίδιο κρεβάτι επί 2μηνου (αλλάχτηκε στην καθαριότητα προ 15ημερου που έγινε μετά το πρώτο κρούσμα δηγμάτων εντόμων σε ειδικευόμενο), δείγμα ότι γίνεται πλημμελής αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων (σεντόνια) στα εφημερεία.

Τέλος σας αναφέρουμε για ακόμα μια φορά την δραματική υγειονομική κατάσταση που βρίσκεται η τραπεζαρία του νοσοκομείου. Πολλές φορές λείπουν τα τραπεζομάντιλα και όταν αυτά υπάρχουν είναι βρώμικα, δεν υπάρχει κλειστός κάδος για τα απορρίμματα με αποτέλεσμα αυτά να ξεχειλίζουν και να τραβούν διαφόρου είδους ζωύφια στην περιοχή (συνάδελφος κατά το παρελθόν έχει δει και ποντίκι….).


Σας παρακαλούμε για πολλοστή φορά να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια μας ως εργαζομένων και ως ανθρώπων και στην άμεση λήψη μέτρων.