Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 30/4/2009

Στη σημερινή γενική συνέλευση κατ’ αρχή, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τα τεκταινόμενα στο Γ.Ν. Ρεθύμνου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έγινε ενημέρωση των παρευρισκομένων μελών του συλλόγου για τις συνθήκες, έτσι όπως διαμορφώθηκαν και της στάσης που κράτησε και θα κρατήσει το Δ.Σ. στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την προκήρυξη εκλογών και την ομαλοποίηση του κλίματος, καθώς κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν επιθυμεί τη διάλυση του συλλόγου η οποία θα ήταν αναπόφευκτη μετά από μια ρητή γραπτή υποβολή παραιτήσεων, αφού δεν διαφαίνεται καμιά πρόθεση υποβολής νέων υποψηφιοτήτων. Διασαφηνίστηκε όμως πως κανένα μέλος του υπάρχοντος Δ.Σ. δεν θα αναλάβει μέσα στο διάστημα αυτό την ατομική ευθύνη για δράσεις που θα εκθέτουν τον ίδιο, μετά από όσα διαδραματίστηκαν τον Φεβρουάριο και ως εκ τούτου η δραστηριότητα του συλλόγου θα είναι αναπόφευκτα περιορισμένη.

Έγινε ακόμα ενημέρωση από την χθεσινή συνέλευση του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών του νομού καθώς και για τις τελευταίες κινήσεις του συλλόγου για τα θέματα υγιεινής στο νοσοκομείο και της ημεραργίας που δεν εφαρμόζετε καθώς ορίζει ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε.

Υπήρξε συζήτηση ακόμα για την έλλειψη φαγητού που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εφημερεύοντες, ένα φαινόμενο που είχε εκλείψει εδώ και περίπου 1 χρόνο μετά από ενέργειες και αναφορές του συλλόγου μας τότε.

Έγινε ενημέρωση ακόμα για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει πέρυσι για το επίδομα των 200 ευρώ.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε η ικανοποίηση για τα πρώτα δείγματα καθαριότητας που παρατηρηθήκαν αυθημερόν μετά την χθεσινή αναφορά που έγινε, αλλά σαφώς αναμένουμε και την ανάλογη συνέχεια.

Για το φαγητό έγινε συζήτηση για ακόμα μια φορά για πιθανές κινήσεις που μπορούν να γίνουν για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού. Συμφωνήθηκε όπως κατ’ αρχή το Δ.Σ. κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του να μένουν χωρίς φαγητό εφημερεύοντες γιατροί.

Αποφασίστηκε όπως συνεχιστούν οι ενέργειες στην επιθεώρηση εργασίας με 4η αναφορά εντός του προσεχούς διαστήματος για το ζήτημα των ρεπό, καθώς διαφαίνεται η αδιαφορία του τοπικού γραφείου, αφού μετά από κάθε γραπτή αναφορά που κατατίθεται, η υπεύθυνη μας απαντάει προφορικά για άμεσες εξελίξεις, που όμως δεν προωθούνται. Εφόσον και μετά από αυτή την αναφορά συνεχιστεί η αδιαφορία, συζητήθηκε η προσφυγή μας σε ανώτερο βαθμό και η καταγγελία της στάσης του τοπικού γραφείου της επιθεώρησης εργασίας.

Τέλος συζητήθηκε η πρόταση για προσφυγή μέσω δικηγόρου για αποζημίωση για τα ρεπό που δεν έχουν αποδοθεί από το 2005 έως σήμερα. Η συνέλευση αποφάσισε μέσω ψηφοφορίας ότι είναι θεμιτή από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων μια τέτοια κίνηση. Λόγω της φύσεως της κίνησης αποφασίστηκε όπως πρώτα διευκρινιστεί μέσω καταλόγου ο ακριβής αριθμός των μελλών που επιθυμούν κάτι τέτοιο ώστε να συνεκτιμηθεί το κόστος και το ενδιαφέρον.