Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Έγγραφη διαμαρτυρία για τις υπολοιπόμενες πληρωμές εφημεριών του Σεπτεμβρίου 2009

Προς
Διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου
Ιατρική υπηρεσία γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου
Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου
Ρέθυμνο 24/2/2010

Θέμα : Υπολειπόμενες πληρωμές εφημεριών Σεπτεμβρίου

Όσον αφορά τις οφειλόμενες εφημερίες από τον Σεπτέμβριο του 2009, θεωρούμε πως η συνεχιζόμενη κοροϊδία έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.
Θεωρούμε πως σε αυτή την κατάσταση βασικός υπεύθυνος είναι η ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου μας η οποία έχει και την υποστήριξη της ένωσης γιατρών του ΕΣΥ όπως αυτή είχε εκφραστεί στις συνελεύσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τα 1700 ευρώ μικτά που οφείλονται είναι σαφώς ένα αστείο ποσό μπροστά στο σύνολο του μηνιαίου κόστους για τις εφημερίες του νοσοκομείου, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε πως παρά την περικοπή που έχει το επερχόμενο κονδύλιο που αντιστοιχεί για το νέο έτος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, συνεχίζουν να εγκρίνονται προγράμματα εφημερευόντων από την ιατρική υπηρεσία που υπερανταποκρίνονται κατά τη γνώμη μας στις πραγματικές ανάγκες των τμημάτων.

Σαφώς και η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου που μας καθησυχάζει υποσχόμενη την αποπληρωμή εντός Φεβρουαρίου (υπενθυμίζουμε ότι οι περικοπές έγιναν κατά 90% σε ειδικευόμενους που υποχρεώνονται να εφημερεύουν 10 ημέρες κάθε μήνα φτάνοντας το πλαφόν και πως ο Φεβρουάριος λόγω των 28 ημερών είναι ο μοναδικός μήνας που μπορεί να γίνει εξαιτίας αυτού του γεγονότος αποπληρωμή), είναι ενθαρρυντική και θα ήμασταν καθησυχασμένοι εάν δεν επερχόταν η αλλαγή της στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Είμαστε σε γνώση σαφώς πως η κατάσταση αυτή οφείλεται στην τάση που επικρατεί όχι μόνο εντός του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αλλά και πανελλαδικά να αποκατασταθεί η αδικία του κατώτατου μισθού των νοσοκομειακών γιατρών μέσω του κονδυλίου των εφημεριών. Είμαστε επίσης σαφώς σε γνώση της κατάστασης του νοσοκομείου που εξαιτίας της ελλείψεως γιατρών υποχρεώνει σε εξοντωτικά ωράρια του υπάρχοντες (ιδιαίτερα δε του ειδικευόμενους). Είμαστε επίσης σαφώς σε γνώση της έλλειψης κλινών για τους εφημερεύοντες που τυπικά εξαναγκάζει αρκετούς γιατρούς να ξεκουράζονται σπίτι τους, αλλά είμαστε σαφώς και σε γνώση της πραγματικής κατάστασης εντός της εφημερίας. Το ίδιο φυσικά είναι και όλοι οι πολίτες του τόπου αυτού που έχουν γνώση του ότι ώρα και να επισκευτούν το νοσοκομείο θα εξετασθούν μόνο από ειδικευόμενους. Θεωρούμε τέλος υποκρισία από πλευράς του συλλόγου των γιατρών της ένωσης ΕΣΥ του νομού μας να ζητάει ενωτικές κινητοποιήσεις από τους ειδικευόμενους , όταν έχει πάρει τέτοιες αποφάσεις στο άμεσο παρελθόν.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κοινοποιήσουμε στους υπεύθυνους τις παρούσες αποφάσεις και να τους γνωστοποιήσουμε πως σε περίπτωση που δεν γίνει η ένταξη των πραγματικά δεδουλευμένων εφημεριών μας εντός των πληρωμών του Φεβρουαρίου θα είμαστε σε δυσάρεστη θέση να κινητοποιηθούμε με διαφορετικό τρόπο.

Όπως κατηγορούσε ο συνδικαλιστής της ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβας εκπροσώπους του συλλόγου μας μέσω των ντόπιων ανταποκριτών του, η εφημερία εντός του νοσοκομείου μπορεί να γίνει κόλαση…Αλλά η δικιά μας ήδη είναι κόλαση γιατί εμείς δεν φύγαμε ποτέ από το νοσοκομείο… και αυτό κάποιοι δεν το σέβονται…

......Ο πρόεδρος.........................................................................................Ο Γραμματέας
.Γιαννακάκης Γεώργιος ..............................................................................Κακαβίτσας Φοίβος