Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Νέα αίτηση για την ασφάλεια των ειδικευομένων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών

ΑΙΤΗΣΗ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θέμα : Ασφάλεια στο χώρο των επειγόντων και πιθανές λύσεις

Προς τη διοίκηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου

Θεωρούμε ότι η ασφάλεια στο χώρο εργασίας είναι ένα πρωτεύον ζήτημα., σε ένα χώρο όπως είναι το τμήμα των επειγόντων το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση με λιγο και συχνά μόνο γυναικείο προσωπικό και υπό καθεστώς ιδιαιτερων συνθηκών.

            Η εμπειρία μας ως ειδικευόμενοι και ως οι μόνοι που εργάζονται τις ώρες αυτές στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν. Ρεθύμνου μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό, μας έχει δείξει ότι το νοσοκομείο μας υστερεί σε θέματα ασφάλειας. Σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα τα σαβατοκύριακα η εργασία μας δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας επεισοδίων λεκτικής και ψυχολογικής βίας και απειλών από συγγενείς ή συνοδούς ασθενών, οι οποίοι προσέρχονται στο Τ.Ε.Π. μετά από χρήση αλκοόλ ναρκωτικών ουσιών η βίαιων επεισοδίων. Σας έχουμε επανειλλειμένα τονίσει την έλλειψη της παρουσίας της ιδιωτικής ασφάλειας του νοσοκομείου από το τμήμα επειγόντων και σας έχουμε καλέσει να καλύψετε το κενό αυτό.
           
            Γνωρίζουμε τις προσπάθειες σας στο ζήτημα αυτό καθώς και το παιχνίδι Γάτας-ποντικιού που παίζεται από την ιδιωτική ασφάλεια του νοσοκομείου. Με την παρούσα σας υπενθυμίζουμε ότι η ιδιωτική ασφάλεια πληρώνεται από το νοσοκομείο αδρά και σας καλούμε να συζητήσουμε για τις πιθανές λύσεις του προβλήματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων κατόπιν εντολής της γενικής συνέλευσης του συλλόγου.
Ρέθυμνο 30/06/2010