Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ποιότητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου;;;Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτά που λένε και γράφουν…..

Από το προσχέδιο νόμου που δώθηκε στη δημοσιότητα προ εβδομάδας

<<4.
• Υλοποιείται πιλοτικά σύστημα προτυποποίησης διαδικασιών ποιότητας σε τρία Νοσοκομεία (Αγ.Ανάργυροι, Λαμίας, Ρεθύμνου)। Στόχος η εφαρμογή του σε όλα τα Νοσοκομεία το β’ εξάμηνο।>>
Αν δεν το καταλάβατε το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν διαδικασίες προτυποποίησης ποιότητας λοιπόν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου….
Αναρωτιέμαι ποιος φορέας έχει δώσει ή θα δώσει πιστοποιητικό ποιότητας (ISO για να καταλαβαινόμαστε) για ένα τέτοιο νοσοκομείο…(Όχι δεν θα ξαναναφερθώ στα ποντίκια που δαγκώνουν ασθενείς…)
Μικρά τρανταχτά παραδείγματα :

Τμήμα επειγόντων περιστατικών

Τούβλα στα παράθυρα.. μη αεριζόμενοι χώροι…Ακατάλληλες προδιαγραφές.. Σπασμένες γυψοσανίδες στις οροφές
Τραπεζαρία γιατρών

Μικρές κατσαριδούλες κάνουν βόλτες στα τραπέζια του φαγητού…

Διάδρομοι και λοιποί χώροι

Πλημμυρίζουν σε κάθε καταιγίδα.. καταρρέουν ψευδοροφές, Ενώ το νερό στάζει πάνω σε μηχανήματα (Στο παράδειγμα ο υπέρηχος του νοσοκομείου με τα νερά από την ψευδοροφή να στάζουν πάνω του)
Από φωτογραφικό υλικό υπάρχει μπόλικο…(Το συγκεκριμένο είναι μόνο ένα μικρό δείγμα έχει τραβηχτεί τον Γενάρη που σύμφωνα με τους ιθύνοντες του νομοσχεδίου ήδη ήταν σε εξέλιξη τα προγράμματα προτυποποίησης για διαδικασίες ποιότητας …)

Αν νομίζετε ότι επειδή ήρθε το ΔΝΤ σταμάτησε και το δούλεμα που τρώμε από τους κυβερνώντες απατάσθε....Μόλις ξεκίνησε.....

Ο Γραμματέας του συλλόγου ειδικευομένων
Φοίβος Κακαβίτσας