Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση

Σύλλογος ειδικευομένων γιατρών νοσοκομείου Ρεθύμνου

Προς : Κλινικές, Τμήματα νοσοκομείου και τα ΚΥ του νομού
Κοινοποίηση : Διοίκηση Γ.Ν. Ρεθύμνου
Ιατρική Υπηρεσία

Με δεδομένη την ανακοίνωση της 15ης Ιουνίου της ένωσης γιατρών Ε.Σ.Υ. του νομού μας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε για αποφυγή παρεξηγήσεων και εντάσεων στα τμήματα του νοσοκομείου, πως η απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου ειδικευομένων ως προς τη μορφή της επίσχεσης είναι :
-Η αναστολή λειτουργίας των τακτικών εργασιών της κάθε κλινικής (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, τακτική συνταγογράφηση, διαδικαστικά εξιτήριων ασθενών, ενημερωτικά μη επείγουσας φύσεως, κ.ο.κ)
-Αλλά και η παρουσία μόνο των εφημερευόντων ειδικευομένων που αναγράφονται στο ημερήσιο πρόγραμμα εφημερίας του νοσοκομείου κατά τις πρωινές ώρες. (Ως γνωστό το εργατικό δίκαιο προβλέπει σε περιπτώσεις επίσχεσης εργασίας, ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του εργαζομένου που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας στο χώρο εργασίας). Η απόφαση της συνέλευσης μας επίσης προβλέπει τη δυνατότητα ανά κλινική, εάν οι ειδικευόμενοι του τμήματος θεωρούν ότι ο φόρτος εργασίας είναι ιδιαίτερα βαρύς με την παρουσία μόνο του εφημερεύοντα, την επιπλέον παρουσία στην κλινική ενός ακόμα ειδικευομένου κατά το πρωινό ωράριο. (αυτό θα καθορίζεται ανά περίπτωση από τους ειδικευόμενους του κάθε τμήματος).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για την άσκηση της μεγαλύτερης δυνατής πίεσης στις τακτικές λειτουργίες του νοσοκομείου। Φυσικά σκοπός του συλλόγου μας είναι η αποφυγή εντάσεων, αλλά ως γνωστό κάθε τέτοιας μορφής κινητοποίηση είναι αδύνατο να μη φέρει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών।

Ρέθυμνο 15/6/2010

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων