Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Έκτακτο διευρυμένο Δ.Σ.

Έκτακτη συνέλευση του Δ.Σ. έγινε σήμερα 22 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι. Αφορμή ήταν το διαδικαστικό της παροχής κλειδιών στους γιατρούς από το σύλλογο μας για το φαγητό στη διάρκεια της εφημερίας και η πραγματοποίηση ή όχι του ανοιχτού δημόσιου ερωτηματολογίου μέσω του τύπου προς τους πολιτικούς ενόψει των εκλογών για την απόσπαση δεσμεύσεων για τα προβλήματα του νοσοκομείου και του κλάδου μας που είχε προταθεί από μέλος του Δ.Σ. και την ΟΕΝΓΕ.

Συμμετείχαν τα 5 τακτικά μέλη του Δ.Σ. και ένα ακόμα μέλος του συλλόγου μας σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασιστεί για τα διευρυμένα Δ.Σ.

Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα υπήρχαν 3 απόψεις :
1) Η δωρεάν παροχή του κλειδιού προς τους γιατρούς με έξοδα του συλλόγου μας, με την υποχρέωση τους να τα επιστρέψουν με την αποχώρηση τους από το νοσοκομείο,
2) Η παροχή του με αντίτιμο 2 ευρώ (1 για την ενίσχυση του συλλόγου και 1 που θα επιστραφεί όταν με την αποχώρηση κάποιου από το νοσοκομείο επιστραφεί το κλειδί και
3) Η παροχή του δωρεάν με την εγγύηση όμως του ποσού των 2 ευρώ που θα επιστραφεί εάν ο ειδικευόμενος επιστρέψει το κλειδί του κατά την αποχώρηση από το νοσοκομείο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέας αγοράς για μελλοντικούς συναδέρφους.

Μετά από διάλογο και επί των αντιρρήσεων συμφωνήθηκε τελικά να γίνει η παροχή κλειδιού με τη διαδικασία της τρίτης πρότασης.

Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα μετά από ψηφοφορία επί των 6 παρόντων αποφασίστηκε να μην με ψήφους 3 κατά 2 υπέρ και ενός λευκού, η μη πραγματοποίηση των ερωτήσεων σύμφωνα και με το σκεπτικό των όσων έχουν αποφασιστεί στις προηγούμενες συνελεύσεις για τη μη ενασχόληση μας με τους πολιτικούς που έχουν φτάσει την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά και στον κλάδο μας στα χάλια που είναι σήμερα.

Τέλος υπερψηφίστηκε η καταβολή των πρώτων 40 ευρώ για τα πρώτα 36 κλειδιά που από αύριο θα αρχίσουν να διατίθενται στους γιατρούς και η καταβολή του αντιστοίχου ποσού που θα χρειαστεί για τα όσα επόμενα κλειδιά χρειαστεί να φτιαχτούν. Μερικά από τα κλειδιά δώθηκαν ήδη στη διοικηση του νοσοκομείου, στη διαιτολόγο και στις τραπεζοκόμες.
Από την δευτέρα 28/9 συμφωνήθηκε όπως οριστικά κλειδώνει το φαγητό και για αυτό το λόγο από αύριο να αρχίσουν να διατίθενται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο νοσοκομείο στους ενδιαφερόμενους γιατρούς.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η καταβολή του ποσού των 170 ευρώ στον τεχνικό που θα φτιάξει το σύστημα κεραιών για τις τηλεοράσεις των εφημερίων όπως είχε αποφασιστεί από τις προηγούμενες συνελεύσεις με πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης της κατασκευής την επόμενη Δευτέρα 28/9/2009.

Για την ακρίβεια
Ο Γραμματέας
Φοιβος Κακαβίτσας