Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Αποφάσεις Δ.Σ. 09/9/2009

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρχε παρουσία 4 από τα 5 τακτικά μέλη του Δ.Σ. Το μέλος Νίκος Παπουτσιδάκης μας ενημέρωσε εγκαίρως ότι ήταν αδύνατο να παραβρεθεί και ο αντικαταστάτης του Κώστας Καστρινάκης επίσης δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής.


Να γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν ενδιαφερόμενα μέλη του συλλόγου (ιδιαίτερα από τους νέους ειδικευόμενους που δεν έχουν την άσχημη εμπειρία των γεγονότων του περασμένου Φεβρουαρίου) ώστε να μπορέσουν να γίνουν εκ νέου εκλογές. Αυτό γιατί όλα τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. συμφωνήσαμε ότι ενόψει των εξελίξεων (προβλήματα σε αρκετούς νομούς με τις πληρωμές των εφημεριών-πανω από 7 βάση του νέου νόμου, μη πληρωμή των εφημεριών με βάση το καινούργιο μισθολόγιο και έλλειψη προγραμματισμού για κονδύλι εφημεριών του τελευταίου τετραμήνου με δεδομένη και την προεκλογική περίοδο) αναμένεται θερμό φθινόπωρο. Για να υπάρξει η αναγκαία αγωνιστικότητα είναι απαραίτητη η (τουλάχιστον μερική) ανανέωση του συλλόγου σε πρόσωπα, απαλλαγμένα από όσα συνέβησαν τον Φεβρουάριο.


Όσον αφορά τον νέο διοικητή ήταν κοινή η αμφισβήτηση των διαδικασιών που ακολουθεί (έχουν αναφερθεί συζητήσεις στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 8.30 το πρωί περί της ώρας προσέλευσης με ειδικευόμενους, τη στιγμή που δεν είναι καν αυτοί που αποφασίζουν την ώρα προσέλευσης στα τμήματα). Αποφασίστηκαν επί τούτου λοιπόν τα εξής: Εκ νέου αναφορές για την μη απόδοση ρεπό στους ειδικευόμενους σε ορισμένα τμήματα, και εφόσον αυτή η τακτική συνεχιστεί αναφορές για απασχόληση πέραν των νομίμων ορίων βάση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου στις οποίες θα καθίσταται ο ίδιος υπόλογος σε περίπτωση που αποφασιστεί και η νομική οδός.


Ανεξάρτητα από το παραπάνω γεγονός αποφασίστηκε η συνέχιση των αναφορών για την ποιότητα του φαγητού και εφόσον ο ίδιος μας μιλάει για εξαίσιο φαγητό, να τον καλέσουμε με την πρώτη ευκαιρία να φάει μαζί μας. Για τον ίδιο λόγο αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην διαιτολόγο που υποτίθεται πως είναι υπεύθυνη για την δόκιμη του φαγητού όταν αυτό φτάνει στο νοσοκομείο και να της καταστεί σαφές ότι με το πρώτο επεισόδιο μη κατάλληλου φαγητού σαλάτας η φρούτου, θα γίνει ονομαστική αναφορά στην ίδια για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.
Τέλος δημοσιοποίηση της κατάστασης με δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ καθώς από το ίδιο φαγητό σιτίζονται και οι ασθενείς και είναι ένα θέμα που απασχολεί όλη την κοινωνία. Αυτό άσχετα με το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση με το νέο catering, που λόγο εκλογών μπορεί να αργήσει. Όσον αφορά το κλείδωμα των μερίδων αυτό αποφασίστηκε να πάει πίσω αφού και λόγο της κακής ποιότητας δεν έχει παρατηρηθεί φαινόμενο έλλειψης των τελευταίο καιρό και λόγο της αλλαγής της εταιρίας catering μπορεί να είναι άχρηστο μετά από ένα μήνα το έξοδο που έγινε. Αποφασίστηκε τέλος να ζητηθεί να μην φεύγει το φαγητό στις 16.30 το μεσημέρι καθώς υπάρχουν ειδικευόμενοι που λόγο φόρτου εργασίας μέχρι εκείνη την ώρα δεν έχουν προλάβει να φάνε.


Με αφορμή νέες αναφορές μελλών του συλλόγου για έλλειψη κρεβατιών κατά την εφημερία για τους ειδικευόμενους, αποφασίστηκε πως πρέπει να ζητηθεί πλέον να αναφέρεται ονομαστικά ο κάθε ειδικευόμενος σε ποιο κρεβάτι πρέπει να κοιμάται στο καθημερινό φύλλο εφημερευόντων που μοιράζεται στα τμήματα. Εφόσον για κάποιον ειδικευόμενο δεν εξασφαλιστεί εφημερείο και κρεβάτι όπως ορίζουν οι διατάξεις, ο σύλλογος να καλύψει νομικά και συνδικαλιστικά το μέλος του που θα αρνηθεί να εφημερεύσει ή που θα πάει να κοιμηθεί σπίτι του. Αποφασίστηκε όπως γίνει αναφορά στη διοίκηση και τους διευθυντές των τμημάτων και να τονιστούν τα παραπάνω και όπως η αναφορά αυτή να γίνει γνωστή με διανομή της στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Αποφασίστηκε ακόμα να γίνει μια τελευταία προσπάθεια για βελτίωση των Τ.Ε.Π. στη διοίκηση με προτάσεις για άμεση μεταφορά του, έστω και προσωρινά σε άλλο κομμάτι του υπάρχοντος κτιρίου. Αυτό γιατί το νέο αργεί να παραδοθεί για ακόμα 2 μήνες τουλάχιστον και η πανδημία της γρίπης τύπου Α είναι προ των πυλών (με δεδομένο μάλιστα το μοναδικό στην Ελλάδα περιστατικό μέχρι στιγμής διάδοσης του εντός του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας το καλοκαίρι). Μετά από αυτή και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή να γίνει αναφορά στο νομίατρο για τις συνθήκες υγιεινής, έτσι ώστε να αναλάβει και αυτός πρωτοβουλίες

Αποφασίστηκε να επισπευθούν οι διαδικασίες για την καλωδίωση των τηλεοράσεων που είχε αγοράσει ο σύλλογος σ6τα εφημερεία και επιμερίστηκαν οι εργασίες.



Για την ακρίβεια
Ο γραμματέας
Φοίβος Κακαβίτσας