Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Εσύ πήρες το ρεπό σου σήμερα;

Πολλά ακούσαμε αυτό τον καιρό για το νέο νομοσχέδιο και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει. Από τους θιασώτες του, που δεν είναι και πολλοί εντός νοσοκομείου, μέχρι τους άσπονδους εχθρούς του, που είναι και η πλειοψηφία ων γιατρών του νοσοκομείου μας, όλοι παραμυθιάζονται ότι τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα.

Στο σημείο αυτό αξίζει μια αναφορά φυσικά και σε κάποιους από τους συνδικαλιστές μας σε τοπικό επίπεδο που εκθειάζουν το νομοθέτημα παρά τις ελλείψεις του και λοιδορούσαν τον τρόπο που η πλειοψηφία των ειδικευόμενων του νοσοκομείου που πριν από λίγες μέρες αγωνίζονταν για πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (μεταξύ των οποίων ζητούσαν το ρεπό). Στο κεντρικό επίπεδο τους συνδικαλιστές μας τους παρακολουθούμε κάθε βράδυ από τα χαζοκούτια στο πως γλύφουν τους κομματάρχες τους.

Τα πράγματα όσον αφόρα μερικά από τα μη οικονομικά ζητήματα του νομοσχεδίου, όπως η ημερανάπαυση, ήταν ήδη αλλαγμένα εδώ και αρκετά χρόνια…
Όλοι αυτοί λοιπόν που προανέφερα είτε θιασώτες είναι αυτοί, είτε άσπονδοι εχθροί του νέου πλέον νόμου (είτε απλοί γιατροί είτε συνδικαλιστές), μας λέγανε και μας λένε ό,τι τώρα που έγινε τόσος ντόρος με το γεγονός, θα εφαρμοστούν όσα αναφέρονται….

Επειδή όπως είναι σαφές πολλοί μιλάνε και λένε πολλά, ιδιαίτερα στα πηγαδάκια και έξω από τις συνελεύσεις, αλλά λίγοι εμφανίζονται σε αυτές και ακόμα πιο λίγοι πράττουν και επωμίζονται το βάρος τον πράξεων τους, έχω μια ερώτηση να κάνω σε όλους αυτούς που λόγια ξέρουν να λένε πολλά…



Χτες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ξανανομοθετεί την ημερανάπαυση από 1ης Ιανουαρίου 2009.
Εσύ πήρες το ρεπό σου σήμερα;;;;;;
(και αφού δεν το πήρες τι έκανες ώστε να το πάρεις αύριο;)

Φοίβος Κακαβίτσας ειδικευόμενος γενικής Ιατρικής Γ.Ν. Ρεθύμνου (και πρώην γραμματέας του Συλλόγου)