Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Να αποδίδονται τα ρεπό στους γιατρούς και ιδιαίτερα στους ειδικευόμενους!

Σύμφωνα με έγγραφο που διανεμήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου με ημερομηνία 08/5/2009 καλούνται όλοι οι διευθυντές των τμημάτων και κλινικών να αποδίδουν τα ρεπό στους γιατρούς και ιδιαίτερα στους ειδικευόμενους. Καλούνται δε όλα τα τμήματα στο τέλος του μήνα το αργότερο να καταθέτουν πίνακα στην ιατρική υπηρεσία, με τα ρεπό που έχουν αποδοθεί στους ειδικευόμενους για την σωστή εφαρμογή του μέτρου.

Η εξέλιξη αυτή που σαφώς μας ικανοποιεί δεν ήρθε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται το τελευταίο 3μηνο μέσω της επιθεώρησης εργασίας και μέσω των επαναλαμβανόμενων κινήσεων μας στο χώρο του νοσοκομείου.

Δεν είναι τυχαία ούτε η ημερομηνία που τελικά εκδόθηκε το έγγραφο αφού στις 06/5 η επιθεώρηση εργασίας του νομού είχε αποστείλει όλη την υπόθεση στη διεύθυνση της επιθεώρησης εργασίας της Κρήτης στο Ηράκλειο και στις 07/5/2009 ασκήθηκε εκ νέου πίεση του συλλόγου μας μαζί με το σύλλογο των γιατρών του ΕΣΥ, με παράσταση στο διοικητή του νοσοκομείου.

Ήδη στο χειρουργικό τμήμα (το τελευταίο που οι γιατροί δεν έπαιρναν κανένα από τα ρεπό τους), έχουν αρχίσει και εκεί να αποδίδονται ορισμένα.

Το θέμα σαφώς και δεν έχει κλείσει, αφού πρόθεση του συλλόγου είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την συνεχή εφαρμογή του μέτρου σε όλες τις κλινικές και την απόδοση των ρεπό της Παρασκευής και του Σαββάτου που σε αρκετές κλινικές δεν αποδίδονται.