Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων συνδικαλιστικών ενώσεων των γιατρών του νοσοκομείου και της διοίκησης

Συνάντηση είχαν χτες Πέμπτη 07/5, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των συλλόγων των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου και της ένωσης των γιατρών του Ε.Σ.Υ. με τη διοίκηση του νοσοκομείου (διοικητής-διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας).

Στη συνάντηση που ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας των συνδικαλιστικών ενώσεων συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς του νοσοκομείου και περισσότερο τους ειδικευόμενους.

-Η διοίκηση δεσμεύτηκε όπως την επομένη (σήμερα Παρασκευή δηλαδή) να συντάξει και να στείλει στους διευθυντές των τμημάτων έγγραφο με το οποίο να ζητάει να εφαρμόζονται τα ρεπό σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο πρόσφατα ψηφισθέντας νόμος και όσα αναφέρει η διευκρινιστική εγκύκλιος. Να ζητήσει επίσης σύμφωνα με τα παραπάνω το αργότερα στο τέλος του μήνα να αποστέλλεται στη διοίκηση, πίνακας με το σύνολο των ρεπό που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε τμήμα ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος.

-Όσον αφορά το θέμα των ψύλλων στα δωμάτια των εφημερευόντων, έγινε συνεννόηση μεταξύ του διοικητή και του υπεύθυνου απεντόμωσης, ο οποίος είπε ότι για το πρόβλημα των ψύλλων ευθύνονται οι άσπρες ποδιές των γιατρών που τους τραβάνε (Σ.σ. : !!!!!!) και ότι θα φέρει νέες παγίδες ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

-Για το φαγητό η διοίκηση ανέφερε τα γνωστά. Δηλαδή ότι η σύμβαση με το catering έχει λήξει εδώ και 1 έτος περίπου και ότι το catering παραμένει απλήρωτο από το Νοέμβριο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πιέσει ουσιαστικά για την ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού. (Σ.σ. Και εμείς που τρώμε κάθε μέρα αυτό που κάποιοι θέλουν να αποκαλούν φαγητό, τι φταίμε επειδή είναι απλήρωτο το catεring).

-Τέλος συζητήθηκαν τα προβλήματα έλλειψης κρεβατιών για τους εφημερεύοντες όπως ορίζει ο νόμος και το τι μπορεί να γίνει μετά το άνοιγμα της νέας πτέρυγας ώστε να λυθεί το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά δέσμευση από τη διοίκηση.



Όλες οι παραπάνω δεσμεύσεις, με πρωταρχικό το ζήτημα των ρεπό, θα ελεγχθούν στην εφαρμογή τους και θα συζητηθούν από το σύλλογο μας μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα για τα οποία δεν διαφαίνονται άμεσα λύσεις, στην επόμενη συνεδρίαση του διευρυμένου Δ.Σ., όπως έχει αποφασιστεί αυτό να είναι.