Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πόσες φορές πρέπει να τα πούμε;;;;

Σύλλογος ειδικευομένων και υπεράριθμων γιατρών

Προς: - Διοίκηση Γ.Ν. Ρεθύμνου
- Ιατρική Υπηρεσία
- Επιστημονικό συμβούλιο


Θέμα : Ασφάλεια και υγιεινή των ειδικευομένων κατά την εργασία τους


Σε συνέχεια της προχθεσινής συζήτησης με το διοικητή του νοσοκομείου και μετά την μη τήρηση της υπόσχεσης του ιδίου για την παρουσία security για την φύλαξη του χώρου και την πρόσβαση στο χώρο των επειγόντων μετά τις 23.00 το βράδυ, σας καλούμε:

1ον) Την έγγραφη δέσμευση σας στα ακόλουθα:

- Να τεθεί το θέμα της πρόσβασης συγγενών και φίλων των ασθενών στο χώρο των επειγόντων και των εντάσεων που προκαλούνται συνέχεια στο επιστημονικό συμβούλιο και στο Δ.Σ. του νοσοκομείου ώστε να ληφθεί απόφαση για τον μόνιμο έλεγχο της πρόσβασης σε αυτόν το πολύ ενός συνοδού ανά περιστατικό, ούτως ώστε να υποχρεωθεί η εταιρία φύλαξης, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες κλινικές.

- Να υπάρξει έγγραφη δέσμευση των ιδίων για τον έλεγχο πρόσβασης στο νέο χώρο των επειγόντων του νέου κτιρίου.

2ον) Να επιληφτείτε για την ανυπαρξία καθαρών κλινοσκεπασμάτων στα εφημερεία που παρατηρείται συχνά το τελευταίο διάστημα.

3ον) Μετά και τα συνεχώς επεκτεινόμενα προβλήματα εύρεσης κρεβατιών για τους εφημερεύοντες, τα οποία αποποιούταν ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας όταν αποφασίζοντας και διατάσσοντας άλλαζε τους χώρους εφημέρευσης προ εβδομάδας, να επιληφτείτε για την άμεση εξεύρεση κρεβατιών έστω και με την προσωρινή τοποθέτηση τους σε γραφεία, μέχρι την μετακόμιση στο νέο κτίριο ούτως ώστε να μην επαναληφθεί το παράνομο φαινόμενο, να μην υπάρχει δυνατότητα ανάπαυσης για τους γιατρούς κατά την διάρκεια της εφημερίας και αυτοί να προσφεύγουν στα καθίσματα των αυτοκινήτων τους. Την οριοθέτηση χώρων εφημέρευσης στο νέο κτίριο για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

4ον) Να μας επιλύσετε επιτέλους την απορία του γιατί πρέπει για περιστατικά κλινικών που δεν εφημερεύουν ειδικευόμενοι, αλλά μόνο επιμελητές, πρέπει να ειδοποιούνται στο Τ.Ε.Π. ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ειδικευόμενοι που εφημερεύουν σε άλλες κλινικές. Μήπως έχει αλλάξει ο τρόπος εφημέρευσης στο Γ.Ν. Ρεθύμνου από εφημερίες ειδικοτήτων σε εφημερίες τομέα και δεν έχουμε λάβει γνώση για αυτό:
Αναμένουμε τις άμεσες έγγραφες απαντήσεις σας, πριν να προχωρήσουμε σε κινήσεις άλλων μορφών.


Ρέθυμνο 10/12/2010


Για το σύλλογο ειδικευομένων
Ο Γραμματέας
Φοίβος Κακαβίτσας