Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι προβλήματα με το φαγητό..

 Παραθέτουμε εν είδη κουίζ μερικές φωτογραφίες του χθεσινοβραδινού φαγητού των εφημερευόντων, ημέρες γιορτών.. Όποιος μαντέψει τι περιέχει η συσκευασία αμείβεται!!!

 

Όπως είναι φυσικό άμεσα υπήρξαν οι καταγγελίες από πλευράς του συλλόγου στην υπεύθυνη της εταιρίας catering, η οποία παρά τις αρχικές αμφιβολίες που εξέφρασε από τηλεφώνου, τελικά έστειλε υπάλληλο της εταιρίας η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός και προσφέρθηκε να μαγειρέψει εκ νέου καινούργιο και να το αποστείλει. Με δεδομένο το προχωρημένο της ώρας κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν δυνατό, αφού το νέο φαγητό στην καλυτρη των περιπτώσεων θα έφτανε μετά τα μεσάνυχτα.

Με βάση όμως έστω και αυτή την πρόταση και την αποδοχή από τους υπευθύνους της εταιρίας έστω και τυπικά του πρόβληματος και της πρότασης για τρόπους επίλυσης, αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. να μην δημοσιοποιήσουμε ευρέως με δελτία τύπου το ζήτημα για την ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού έχει σταματήσει. Απλά χτες για μια ακόμα φορά το τελευταίο 3μηνο ξεχείλισε το ποτήρι. Για το λόγο αυτό σήμερα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητικό διευθυντή (απόντος του διοικητή) και στην διατροφολόγο του νοσοκομείου μας.

Τα προβλήματα λοιπόν παραμένουν και έντονα, παρότι με την νέα εταιρία που ανέλαβε τη σίτιση εδώ και περίπου ένα έτος η ποιότητα του φαγητού έχει σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εταιρία όπου τα γεγονότα είχαν γίνει γνωστά στο πανελλήνιο μέσω του τύπου.

Σαν σύλλογος έχουμε πάρα πολλές φορές θίξει το ζήτημα ότι με την ανάθεση της σίτισης του νοσοκομείου σε ιδιωτικές εταιρίες μετά τα γνωστά γεγονότα προ 4ετίας, τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Αντιθέτως παρέμειναν και το κόστος σίτισης πολλαπλασιάστηκαν.

Καλούμε λοιπόν για ακόμα μια φορά με αφορμή το γεγονός, το οποίο αποφασίσαμε για τον λόγο που προαναφέρθηκε, να δημοσιοποιήσουμε μόνο στην ιστοσελίδα του συλλόγου στην οποία δημοσιοπούνται για λόγους διαφάνειας τα πρακτικά όλων των κινήσεων του συλλόγου μας, τους υπεύθυνους του νοσοκομείου (και μάλιστα εν μέσω κρίσης) να αναλάβουν την βούληση για την επαναλειτουργία της κουζίνας του ιδρύματος, μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την υπηρεσία. Ειδικά τώρα με τη λειτουργία του νέου κτιρίου αποδεσμεύονται χώροι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ένα τέτοιο σκοπό.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων

Υ.Γ. Δεν ειναι φάβα, δεν είναι ρεβύθια, δεν είναι σούπα ...Είναι τορτελίνια!!!! (τουλάχιστον έτσι μας είπαν....)