Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι ένταση στα επείγοντα...Και οι διοικούντες αγρόν ηγόραζαν...

Σύλλογος ειδικευομένων
και υπεράριθμων γιατρών
Γ.Ν. Ρεθύμνου

Προς: Διοίκηση του Γ.Ν. Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 02/12/2010

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα : Ασφάλεια ειδικευομένων γιατρών στο χώρο του Τ.Ε.Π.

Για μια ακόμα φορά σήμερα γίναμε μάρτυρες έντονου επεισοδίου στο χώρο των επειγόντων περιστατικών μεταξύ ειδικευομένων γιατρών και συνοδών ασθενών.

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα το ζήτημα της ασφάλειας των ειδικευομένων γιατρών που δρουν στο χώρο του Τ.Ε.Π. (καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού).

Από όσο βλέπουμε ακόμα και οι ελάχιστες προσπάθειες (παρουσία Security στην είσοδο), μόλις αποχωρούν οι διοικούντες εγκαταλείπεται. Βλέπουμε για παράδειγμα πως ενώ υπάρχουν χρήματα και διάθεση για την αγορά υπερμεγεθών τηλεοράσεων, δεν υπάρχει αντίστοιχη θέληση για να προσεχθεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

Με την παρούσα σας κοινοποιούμε ότι εφόσον δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειας μας στο χώρο αυτό (δημιουργία θυρών ασφάλειας όπως στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου και έλεγχος πρόσβασης μόνο των εχόντων ανάγκη) θα κινηθούμε με κάθε μέσο για την ανάδειξη του προβλήματος στην κοινωνία και την καταγγελία της στάσης της διοίκησης σε αυτό τον τομέα.. Φωτογραφίες από τα χάλια του Τ.Ε.Π. υπάρχουν αρκετές άλλωστε. (Γεγονότα που όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργήσουν μια ακόμα πιο άσχημη εικόνα στην ήδη επιβαρυμένη εικόνα του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία).

Σας καλούμε λοιπόν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να μας απαντήσετε εγγράφως του τι προτίθεστε να πράξετε και σε ποιο χρονικό διάστημα, τόσο στον παρόντα χώρο καθώς και στον υπό παράδοση χώρο της νέας πτέρυγας για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτόν

Για το σύλλογο ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου

....Ο Αντιπρόεδρος...................................................................Ο Γραμματέας

..Παπαδάκης Μάριος...........................................................Φοίβος Κακαβίτσας