Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Δελτίο τύπου

Εφημερεύουμε απλήρωτοι και υπό καθεστώς επιστράτευσης



Από την Δευτέρα 17 Μαΐου ο διοικητής του νοσοκομείου υπό το πρόσχημα της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, εξέδωσε εντολή εφημέρευσης και στους ειδικευομένους καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων εργασίας. Υπενθυμίζουμε πως οι ειδικευόμενοι αποτελούν μη μόνιμο και εκπαιδευόμενο προσωπικό και ως εκ τούτου πέραν του παρανόμου της υπέρβασης των ορίων ασφάλειας για την εφημέρια, η απόφαση αυτή αποτελεί για εμάς παράνομη πράξη καθ’ υπέρβαση των νόμιμων καθηκόντων του.

Το απαράδεκτο των αποφάσεων έρχεται να συμπληρώσει η κατ’ αρχήν άρνηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, όπως οφείλει, να υπογράψει το φύλλο εφημερίας της ημέρας και η δημιουργία επεισοδίου, παρόντος του διοικητή του νοσοκομείου και 7 ειδικευομένων, όπου τους απειλούσε για την κινητοποίηση με λύση των συμβάσεων τους.

Ως σύλλογος ειδικευομένων έχουμε χρέος να καταγγείλουμε στην τοπική κοινωνία και στους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης, καθώς και στην ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και να την ενημερώσουμε πως παρότι απλήρωτοι από 5μηνου, παρότι επιστρατευμένοι, παρά τις απειλές, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και πως θα παραμείνουμε στο πλευρό της σε περίπτωση ανάγκης. Θα παραμείνουμε όμως και στο πλευρό κάθε μέλους του που θα ασκήσει το δικαίωμα του να μην εφημερεύσει πέραν του νόμιμου ωραρίου και για αυτό το λόγο θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνεται για την αναίρεση αυτής της απόφασης και την πληρωμή των δεδουλευμένων από αυτούς που την έλαβαν.

Παράλληλα τονίζουμε τη χρόνια κοροϊδία όλων μας από τους αρμοδίους για την κατάντια του νοσηλευτικού ιδρύματος και τους καλούμε για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Καλούμε επίσης τους πολίτες να σταματήσουν να αδιαφορούν και να πιέσουν για την βελτίωση της κατάστασης.

Η Γ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων Γ. Ν. Ρεθύμνου
Τετάρτη 19/5/2010