Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Απόφαση συλλόγου ειδικευομένων 19/05/2010

Κατά τη σημερινή απόφαση συλλόγου ειδικευομένων αποφασίστικαν τα εξής:
- Η καταγγελία της εντολής για εφημέρευση κατά παράβαση της νομοθεσίας από τους αρμόδιους του νοσοκομείου ειδικά για τους ειδικευόμενους που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικό ασφαλείας.
- Η κίνηση νομικής διαδικασίας ενάντια στους υπευθύνους αυτής της πράξης και προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας.
- Κατά πλειοψηφία με 14 ψήφους, αποφασίστηκε η από κοινού κίνηση με τους ειδικευμένους από πρώτη Ιουνίου και η κλήση τους σε από κοινού αγώνα. Ως εκ τούτου από πρώτη Ιουνίου ταυτόχρονα με τους ειδικευμένους γιατρούς η έναρξη επίσχεσης και από της εφημερίες ακόμα και με εντολή εντέλλεσθε εκ νέου από τη διοίκηση. Παρουσία στη γενική συνέλευση του συλλόγου γιατρών Ε.Σ.Υ. προ των κινητοποιήσεων από τον Ιούνιο για την στήριξη της κινητοποίησης και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό εκ νέου γενική συνέλευση του συλλόγου μας για τον καθορισμό του τρόπου κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις που μειοψήφησαν ήταν με 5 ψήφους η παραμονή στις εφημερίες υπό εντέλλεσθαι μέχρις ώτου εκδοθεί η δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και επίσης με 5 ψήφους η άμεση έναρξη των κινητοποιήσεων.
- Όμοφωνα καταδικάζεται η χειροδικία επιμελητή απέναντι σε ειδικευόμενο κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ένωσης των γιατρών του Ε.Σ.Υ., ακόμα και εάν προϋπάρχει οποιαδήποτε λεκτική ένταση ή διαφωνία.
- Ο στόχος μας να είναι πάντα η εφημέρευση έως 5 εφημερίες το μήνα, όπως αναφέρει και η νομοθεσία για το 52ωρο κατά μέσο όρο στο εξάμηνο.
- Εκ νέου Γ.Σ. έως την 31η Μαΐου και μετά τη Γ.Σ. των ειδικών.
- Η κίνηση στη διοίκηση για ορθολογική διαλογή των επειγόντων ιδιαίτερα του χειρουργικού τομέα από τους αρμόδιους γιατρούς, χωρίς την κλήση του ειδικευόμενου χειρούργου ιδιαίτερα κατά τις βραδυνές ώρες।
- Συμετοχή στην απεργία της 20/5 και στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο, με συγκέντρωση στις 09.30 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Για την ακρίβεια
Ο γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας