Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αποτελέσματα παγκρήτιας συνάντησης συλλόγων ειδικευομένων

Έγινε χτες στο Ηράκλειο η συνάντηση των συλλόγων ειδικευομένων της Κρήτης με σκοπό τη δημιουργία δευτεροβάθμιου παγκρήτιου οργάνου. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τη δικηγόρο που έχει αναλάβει τη δημιουργία του καταστατικού ώστε να προσδιοριστεί ακριβώς η διάθεση των πρωτοβάθμιων σωματίων ως προς το προτεινόμενο καταστατικό.

Από την πλευρά του συλλόγου μας και σύμφωνα με της απόφασης της πρόσφατης Γ.Σ., κινηθήκαμε στη λογική της δυνατότητας κάλυψης με το δευτεροβάθμιο αυτό όργανο των ειδικευομένων της Κρήτης που δεν έχουν κατά τόπους συλλόγους ειδικευομένων, στην αντιπροσώπευση όλων των συλλόγων και όλων των νομών στο Δ.Σ. Συζητήθηκαν επίσης και οι προοπτικές μετεξέλιξης του παγκρήτιου οργάνου σε πανελλαδικό το οποίο αποσαφηνίστηκε πως είναι μια θεμιτή εξέλιξη και αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με συλλόγους άλλων πόλεων εκτός Κρήτης για αυτό το σκοπό.

Μετά την εκτενή συζήτηση και για τα υπόλοιπα άρθρα του καταστατικού, συμφωνήθηκε το κείμενο ομόφωνα και δόθηκε η εξουσιοδότηση καθώς και τα χρηματικό ποσό για τα απαραίτητα έξοδα στη δικηγόρο για την διεκπεραίωση των διαδικαστικών θεμάτων για τη δημιουργία του συλλόγου.

Τα έξοδα μοιράστηκαν ισόποσα για κάθε σύλλογο και το ποσό που αντιστοιχεί στο σύλλογο μας ανέρχεται στα 230 ευρώ τα οποία και καταβλήθηκαν σήμερα το πρωί.

Η παγκρήτια ένωση των συλλόγων ειδικευομένων αναμένεται να έχει και την τυπική άδεια λειτουργίας από τα αρμόδια δικαστήρια εντός τριμήνου.