Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επειδή η αλητεία και το ψέμα έχουν όρια

Παρακολουθώ εδω και καιρό τις εξελίξεις στο δικαστικό κομματι της υπόθεσης της Στέλλας Ακουμιανάκη και πέρα από το ανθρώπινο και το ιατρικό κομματι της υπόθεσης, είναι απίστευτη η ιστορία του πως μπορεί να μπλέξει κάποιος άσχετος με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα από τους 3 γιατρούς που κατηγορούνται, ο ένας ειδικευόμενος δεν είχε καμμια σχέση με την υπόθεση, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά εφημεριών του νοσοκομείου, από τις καταθέσεις όλων όσων ήταν εκείνο το βράδυ εφημερία και βάρδια αλλά και από τα βιβλία των ΤΕΠ.

Το ατόπιμα του συγκεκριμένου ειδικευόμενου ήταν πως είχε ασχοληθεί στο παρελθόν ενεργά και δυναμικότατα με το κομματι του συνδικαλισμού στους ειδικευομένους γιατρούς και πέρα από ότι ήταν πρό 2ετίας και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων παρέμεινε συνέχεια αγωνιζόμενος.


Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει πολλά μέτωπα με τους βολεμένους του νοσοκομείου μεταξύ των οποίων και η ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης.

Αφού δεν βρίσκαμε ευήκοα ώτα για τις επανειλλημένες καταγγελίες για την έλλειψη ασφάλειας στο ΤΕΠ, (βλέπε αναφορές μόνο το Δεκέμβριο του 2010: http://eidikreth.blogspot.com/2010/12/blog-post_02.html, http://eidikreth.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html, http://eidikreth.blogspot.com/2010/12/200000-security.html, http://eidikreth.blogspot.com/2010/12/security.html, )
είχαμε αναγκαστεί να φτάσουμε στο σημείο να κινηματογραφίσουμε την είσοδο του νοσοκομείου στις 3 το πρωι για να αποδείξουμε, αυτό που έβλεπε ο καθένας που έμπαινε..Την πλήρη απουσία security, τόσο στην είσοδο του νοσοκομείου, όσο και στην είσοδο του τότε ΤΕΠ.

Το βίντεο είχε ανεβει στο youtube μαζί με την ανάλογη ανακοίνωση και στη σελίδα του συλλόγου.

http://www.youtube.com/v/ZP4muZGgiT0?hl=el&fs=1" type=
(πλεον δεν υπάρχει γιατί κατέβηκε σε ένδεικη καλής θέλησης μετά από συμφωνια..Δες παρακάτω)


Μετά από αυτό το γεγονός εγώ προσωπικά ως το πιο δραστήριο μέλος του συλλόγου αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είχαμε δεχτεί απειλές ακόμα και για τη σωματική μας ακεραιότητα εαν τα παιδιά της secutity απολυθούν (μέσω τρίτων), αλλά και παρακάλια απο τους ίδιους για να κατέβει το βίντεο γιατί τα παιδιά της security θα έχαναν τη δουλειά τους αν το έβλεπε κάποιος της εταιρίας.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπεύθυνου της εταιρίας, του διοικητη και του Δ.Σ. του συλλόγου, μετά από την υποτυπώδη εξάσκηση των όσων είχαν καθήκον να κάνουν οι υπεύθυνοι της φύλαξης, το βίντεο σε ενδειξη καλης θέλησης κατέβηκε από το youtube και τη σελίδα του συλλόγου.
Φαίνεται όμως πως παρά τη συμφωνία που έγινε και την λήξη των απειλών κάποιοι κρατούσαν την κακία και τη θέληση για εκδίκηση μέσα τους.

Την βρήκαν λοιπόν στο πρόσωπο του ενός ειδικευόμενου και εμφανώς δραστήριου με τα συνδικαλιστικά του συλλόγου.
Έτσι απλά και εύκολα ο ένας εκ των securitάδων που το βράδυ εκείνο ήταν στη βάρδια, υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος ειδικευόμενος είχε εφημερία με σκοπό να τον μπλέξει στην υπόθεση.

Το ότι η αλήθεια μπορούσε να αποδειχτεί από πολλούς άλλους μάρτυρες (νοσηλευτές και γιατρούς) αλλά και από τα βιβλία του ΤΕΠ καθώς και το φύλλο εφημερίας προφανως δεν τον ένοιαζε καθόλου..
Αυτός τη δουλειά του την είχε κάνει..είχε εκδικηθεί, τον είχε μπλέξει..
Το περίεργο για κάποιον άσχετο με την ανάκριση, είναι πως και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του κοριτσιού (αναφέρομαι σε αυτούς που ήταν μαζί της το βράδυ και τις έδωσαν να πιει) στην δευτερη κατάθεση, μήνες μετά την πρώτη, αλλάξανε τις καταθέσεις τους και εκεί που στην πρώτη φορά δεν αναγνώριζαν τον συγκεκριμένο ειδικευόμενο, άγνωστο με ποιά κριτήρια είπαν ότι τους υποδέχτηκε αυτός στο ΤΕΠ...

Μπορεί αυτό για κάποιον νομικό να αποδεικνύει, απλά το δικονομικά άτοπο της κατάθεσης τους, αλλα για κάποιοιον που απλά παρακολουθεί απ εξω, η αλλαγή στάσης αυτη μπερδεύει. Και δεν μπορεί σαφώς να μπει κανείς εύκολα στο σκεπτικό μιας τετοιας αλλαγής στάσης, αλλά πιθανές εκδοχές υπάρχουν πολλές .

Το σίγουρο πάντως για το συνάδερφο, συναγωνιστή και φίλο ειναι ότι η αλήθεια εύκολα μπορεί να αποδειχτεί. Μπορεί να ταλαιπωρηθεί με δικαστικα τρεξίματα, αλλά θα ξεμπλέξει σχετικά εύκολα λογικά.

Το ζήτημα ομως (και η αφορμη αυτού του κειμένου) είναι τι γίνεται με τους ψευδομάρτυρες. Όσοι ψευδομαρτυρούν και μάλιστα με πνεύμα εκδίκησης απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται για τη βελτίωση του συστήματος υγείας να δώσουν εξηγήσεις για την ψευδομαρτυρία τους. Και δεν εννοώ μόνο στο δικαστήριο αλλά και στην κοινωνία. Γιατί η διαδικασία της ψευδομαρτυρίας τους απέναντι σε ανθρωπους που μιλάνε δημόσια και ανοιχτά, αρνούμενοι να δεχτούν την κατάντια του συστήματος, είναι όχι απλά αθλιότητα αλλά τους θέτει αυτόματα στη κατηγορία του φασίστα.

Τις αποφάσεις για το τι θέλει να κάνει ο ειδικευόμενος εναντίων των ψευδομαρτύρων ας τις πάρει ο ίδιος, εγώ όμως ως γραμματέας του συλλόγου επί 2 χρόνια και ως μέλος της ένωσης συλλόγων ειδικευομένων της Κρήτης (δευτεροβάθμιο όργανο) οφείλω να ξανανεβάσω το βίντεο που τότε είχε τραβηχθεί για κάθε χρήση από τον ίδιο, αλλά και για να αποδείξω τα οσα παραπάνω ανέφερα.
Όριστε λοιπόν το βίντεο εκ νέου



(για την ιστορία αναφέρω ότι τα άτομα της ιδιωτικής φύλαξης του νοσοκομείου το βράδυ που τραβήχτηκε το βίντεο ήταν στην τραπεζαρία των γιατρών βλε΄ποντας τηλεόραση, αντί να είναι εκεί που έπρεπε- δυστηχώς η ποιότητα του ήσου δεν αρκεί για να ακουστούν οι συνομιλίες τους τη στιγμή που η κάμερα γυρίζει προς τον διάδρομο της τραπεζαρίας των γιατρών)

Φοίβος Κακαβίτσας
Πρώην γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικευομένων του Γ.Ν. Ρεθύμνου
Ιδρυτικό μέλος της Παγκρήτιας ένωσης συλλών ειδικευομένων