Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Όταν παίζουμε με τις λέξεις. (Ανταπάντηση στην σημερινή δημόσια επιστολή του Ι.Σ. Ρεθύμνου)

Για την επιστολή του Ι.Σ. Ρεθύμνου:

1ον) η αύξηση υφίσταται όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του Ι.Σ., όντως ζητούνται από τα μέλη 100 ευρώ σύνολο για το τρέχον έτος. (Κανείς δεν διευκρινίζει σε όσους πληρώνουν ότι τα 20 ευρώ του ταμείου αρωγής όπως το ονομάζουν οι υπεύθυνοι είναι εθελοντικά). Ήδη έχουν πληρώσει κάποια μέλη μας, αλλά και άλλοι γιατροί χωρίς να ενημερωθούν για το προαιρετικό ποσό και είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε και ονόματα εάν χρειαστεί.

2ον) Η αύξηση δεν αναλύεται όπως ο καθένας επιθυμεί. Είναι απλά 40 ευρώ επιπλέον των 60 για φέτος. Ήτοι 66,6%. και για να δικαιολογούνται τέτοιες αυξήσεις πρέπει να υπάρχουν δράσεις και πεπραγμένα. Έτσι περιμένουμε ακόμα να ακούσουμε τα πεπραγμένα του Ι.Σ. για ένα τουλάχιστον μίνιμουμ διάστημα αφού στην ανακοίνωση δεν αναφέρουν τίποτα. (Ας πάρουμε την τελευταία 3ετία για παράδειγμα). Αν ο Ι.Σ. είχε υιοθετήσει σύστημα κοινωφελούς έργου, ας μας το κοινοποιούσε εγκαίρως για να συμμετέχουμε με τις δυνάμεις μας επί ίσους όρους και διαφάνεια. Και όχι μετά από αντιδράσεις για τις υπερβολικές αυξήσεις..

3ον) Ο συντάκτης του άρθρου είναι το Δ.Σ. του συλλόγου μας ομόφωνα και απειχεί το σύνολο των μελών, καθώς πέραν του ότι αυτά ανέδειξαν το ζήτημα, έχουν στηρίξει το σύλλογο σε δράσεις. Θυμίζουμε πως η συμμετοχή στις τελευταίες αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. ξεπέρασε το 80% των μελών. Ας μας πούνε την αντίστοιχη συμμετοχή στον ιατρικό σύλλογο οι υπεύθυνοι της αύξησης. Η στοχοποίηση ατόμων του Δ.Σ.  λόγω της δράσης τους (με την προσωποποίηση "ο συντάκτης του κειμένου"), που προσπαθείται στην επιστολή του Ι.Σ. δεν είναι κάτι νέο για το σύλλογο μας. Έχει συμβεί και στο παρελθόν από κάποιους "συνδικαλιστές" που μας επιτέθηκαν. Για ακόμα μια φορά όμως δείχνει πως μέθοδοι του μαύρου παρελθόντος επιβιώνουν και σήμερα και σε μορφωμένους ανθρώπους.

3ον) Πολλά είναι τα μέλη που αναφέρουν ότι ενώ ζήτησαν στο παρελθόν ανά καιρούς διάφορες διευκολύνσεις (διαδικαστικές, δικηγόροι κ.ο.κ.) έλαβαν το τίποτα.

4ον) Δεν ήρθαμε σε επαφή πριν τη δημόσια επιστολή, όπως ούτε και ο Ι.Σ. ήρθε σε επαφή με κάποιον από εμάς για να μας ανακοινώσει τις αυξήσεις πριν γίνουν.

Αποφασίσαμε κατ' αρχή να μην δημοσιοποιήσουμε παρά μόνο ηλεκτρονικά την επιστολή αυτή, προς αποφυγή περαιτέρω εντάσεων αναμένοντας αντίστοιχη κίνηση από πλευράς του Ι.Σ. για να λυθεί το ζήτημα. Περιμένουμε να γίνει άμεσα συνάντηση για τη λύση του προβλήματος (κατά την αυριανή απεργία). Σε αντίθετη περίπτωση σαφώς θα επανέρθουμε με τη δημοσιοποίηση της απάντησης στον τοπικό τύπο.

Το απερχόμενο Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων του Γ.Ν. Ρεθύμνου

Ενημερωτικό για τους τρόπους άρνησης καταβολής εισφοράς μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ