Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αποφάσεις Γ.Σ. ειδικευομένων Δευτέρας 04/07/2010

Στη σημερινή Γ.Σ. συζητήθηκαν εκ νέου τα δεδομένα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο με την επίσχεση εργασίας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πρόταση του Διοικητή του νοσοκομείου για αποπληρωμή των εφημεριών του Μαρτίου, αλλά απορρίφθηκε λόγω της συσσώρευσης πλέον των δεδουλευμένων που μας χρωστούνται. Εκτέθηκαν όμως θετικές απόψεις για την συγκεκριμένη κίνηση από την πλειοψηφία των μελών. 

Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση της κινητοποίησης στα διάφορα τμήματα ενώ χαιρετίστηκε η από σήμερα συμμετοχή του γυναικολογικού τμήματος με το μπλοκάρισμα του τακτικού εξωτερικού ιατρείου. Συζητήθηκαν οι επερχόμενες αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας και τέλος ο προβληματισμός αρκετών μελών για την απήχηση στην τοπική κοινωνία της κινητοποίησης μας, όπως και των απειλών του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και του διευθυντή της χειρουργικής για κόψιμο των ημερών επίσχεσης από την ειδικότητα.

Απέναντι όμως σε όλα αυτά συμφωνήθηκε από τους περισσοτέρους ότι η συνέχεια της κινητοποίησης μας είναι η μόνη αξιοπρεπής στάση στην κατάσταση που βιώνουμε.

Συμφωνήθηκε επίσης η ενημέρωση εκ νέου του κοινωνικού συνόλου με δελτίο τύπου και η πραγματοποίηση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου από τους ειδικευομένους και η πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης του συλλόγου την επόμενη εβδομάδα.

Για την ακρίβεια
Ο Γραμματέας του συλλόγου
Φοίβος Κακαβίτσας